language

Akták:

Ócsai devizahiteles lakópark highlight_off

Ócsai devizahiteles lakópark

Ócsai devizahiteles lakópark

2013-ban épült fel Ócsától körülbelül öt kilométerre az a lakópark, amellyel a kormány a lakásukat, házukat elveszítő devizahiteleseken kívánt segíteni.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Kiadó az utolsó szociális ház

Október végére talán kitehetik a telt ház táblát az ócsai szociális lakóparkra. Alig másfél év és fél tucat pályázat kellett hozzá. A folytatásról nincs hír, mint ahogy az első ütem elszámolásáról sem. Eredetileg ötszáz lakást akartak építeni, de az első ütem végén, nyolcvannál leálltak.

Kitehetik a megtelt táblát az állami luxuslakóparkra

Újabb öt ócsai lakóházba költözhetnek rövidesen bérlők, s június közepéig további 20 pályázatot bírál el a Nemzeti Eszközkezelő. Amennyiben sikerül szerződni a nyertesekkel, kitehetik a megtelt táblát az egy éve összesen csaknem 2,5 milliárdból felépített, 80 lakásos lakóparkra.

Kong az ürességtől az ócsai lakópark

Katasztrófa sújtotta területekről kitelepített emberek költözhetnek majd az ócsai lakópark lakásaiba – tudta meg a Népszabadság. Ezzel végleg lezárult az eredetileg a bedőlt devizahitelesek fogadására indított presztízs-beruházás. A két és fél milliárd forintból épített nyolcvan házból egyébként eddig csak nagyjából negyvennek van bérlője.

Vége az ócsai kísérletnek, új funkciót kapnak a házak

Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot. Az eredetileg bukott devizahitelesek fogadására indított program ezzel végleg lezárult, holott a kormány tavasszal még a folytatást fontolgatta. Az év végére azonban belátta: nincs tovább. A projekt pénzügyi és társadalmi mérlege egyaránt siralmas.

A munkába járás alig megoldható – Élet az ócsai lakóparkban

Egy ócsai ház árából akár hetet is lehetne venni a főváros közelében: a brutális közpénzpazarlás ellenére az itt élők mégis elégedettek. Sokuknak ugyanis fontos menedéket jelent egy itteni ház, ráadásul kertészkedni is lehet. A tömegközlekedés azonban kritikán aluli.
Találatok: [9]  Oldalak:   1