Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

OGYI székház eladása highlight_off

OGYI székház eladása

OGYI székház eladása

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2016. december 30-án árverésre bocsátotta a Zrínyi utca 3. alatt található ingatlant, ami az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) székházaként működött. A kikiáltási ár 2,776 milliárd forint volt, ami a környékbeli ingatlanok árához képest alacsonynak számított. Az épület megtekintésére két lehetőséget adtak 2017. január 5-én és 9-én. A 694 millió forintnyi árverési biztosítékot még kilencedike délutánig kellett befizetni. Ezt összesen négy személy teljesítette, akik közül végül ketten licitáltak, György Rudolfné és Rózsa Judit. Mindkettőjükkel kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy honnan állt rendelkezésükre a biztosíték kifizetésére és a licitálásra elegendő összeg.

 

Az ingatlan végül 3,871 milliárd forintért kelt el. A vevő végül a strómangyanús Rózsa Judit volt, aki egy játékbolt üzemeltetése mellett különböző offshore cégek magyarországi érdekeltségeinek igazgatásában vállal szerepet. A valasz.hu cikke szerint ezek közül egy cég, az EastCastle Investments Kft. foglalkozik ingatlan adás-vétellel. Ennek a tulajdonosa a Máltán bejegyzett EastCastle Investments Limited Liability Company, amit Dina Moshavi tulajdonol. Ugyanennek a cégnek a kézbesítési megbízottja Békés Ádám, akit az Index 2016. november 11.-i cikkében Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz kötött. Moshavi, akinek leánykori neve Gagel, annak a Michael Gagel izraeli-grúz vállalkozónak a testvére, akit az atlatszo.hu és a valasz.hu is Habony Árpád barátjaként és üzlettársaként említ. A valódi vevő személye azonban nem kimutatható, az ingatlan további sorsáról egyelőre nincs hír. Érdekesség, hogy az épületet a 2000-es években egyszer már privatizálták, ami után tripla áron vették vissza állami tulajdonba. 

 

2017. májusában a Heti Válasz kiderítette: lesz forrás az épület rendbetételére: a hitelbiztosítéki nyilvántartásból kiderítették, hogy ugyanennek az EastCastle Kft.-nek 2,2 milliárd forintos hitelt nyújtott a 45 százalékban állami tulajdonú Gránit Bank

(A kép forrása: Index.hu)

Találatok: [10]  Oldalak:   1

Óriáshitellel pénzeli Habony barátait a félig állami Gránit Bank

Óriásit kaszáltak azok, akik még év elején nagyon olcsón privatizálták az államtól a budapesti Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres OGYÉI-épületet a Zrínyi utca 3-ban.

Hivatalos: Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami árveréseken

Már a tulajdoni lapok is igazolják, hogy három pesti palota elveszítette közvagyon jellegét – vette észre a Válasz.hu.

Egy budai játékboltos vette meg az V. kerületi irodaházat

A HírTV Célpont című műsorának stábja kereste fel azt a titokzatos párt, akik Esztergom Pilisszentlélek nevű városrészéből licitáltak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által árverésre bocsátott V. kerületi irodaházra. A stáb csak a férjjel tudott beszélni, de ő nem akarta elárulni, hogy a felesége hogyan tudta kifizetni a több száz millió forintos árverési biztosítékot.

Egy budai játékboltos vitte közel négymilliárdért a székházát

Furcsa körülmények között adott túl az állam az Országos Gyógyszerészeti Intézet székházán, amely Budapest legdrágább helyén áll. 3,8 milliárdos licittel a vevő papíron egy teljesen ismeretlen, játékboltot üzemeltető kisvállalkozó hölgy.

A Four Seasons mögötti épületnél valószínűleg még nem árvereztek el gyanúsabban belvárosi ingatlant

Megpihenhetnek picit a Four Seasons mögötti irodaépület, az OGYÉI és az adófizetői milliárdok sorsa miatt aggódók, ma este ugyanis nem közvetítünk árverést: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapja szerint kedd este lesz csak vége ennek a nagyon furcsa árverésnek (ha egyáltalán).

Szorítsunk együtt, hogy ne veszítsünk milliárdokat a Four Seasons mögötti irodaházon!

Az állami vagyonkezelő 2,77 milliárdos kikiáltási áron bocsátott árverésre egy ingatlant – a Zrínyi utcai OGYÉI-t, rögtön a Four Seasons mögött, az Ötkerttel szemben –, amit ingatlanszakértők szerint ennek a háromszorosáért is simán el lehetne adni. Ötmilliónként ugrik a licit, szóval nagy licitálás kellene ahhoz, hogy az adófizetők ne veszítsenek a csomó pénzt – de mindannyiunk érdeke, hogy jó magasra menjen fel az ár. Az árverés szombat este 9-kor zárul, lássuk a hajrát!

Élőben nézhetjük végig, ahogy milliárdokat veszíthet a magyar állam egy árverésen

Szombat estig lehet licitálni egy állami tulajdonban lévő, nagyon exluzív helyen lévő épületre, és az ár nagyon alacsonyról indul. Ráadásul csak akkor nem veszítenek a magyar adófizetők milliárdokat, ha kb. ezerszer licitálnak a befektetők.

Budapest eladta, az állam visszavette, jól ráfizettek

Eladták, aztán négy év múlva tripla áron vették vissza állami tulajdonba a Gresham-palotával szomszédos irodaházat, ahol évtizedek óta az Országos Gyógyszerészeti Intézet működött.
Találatok: [10]  Oldalak:   1