Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

önkormányzat highlight_off

Személyek:

Somody Imre highlight_off
Találatok: [4]  Oldalak:   1

A hosszú siker titka – Portré Pásztor Béláról

Talán Európa-szerte egyedülálló módon, közel fél évszázada vezeti az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központját, Veresegyházat Pásztor Béla polgármester. Már a Kádár-korszakban is azt vallotta, hogy a közjó érdekében időnként át kell lépni az életidegen szabályokat. Poros kis faluból tette közel fél évszázad alatt az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központjává Veresegyházat a város ma is hivatalban lévő polgármestere, Pásztor Béla. A Kádár-korban induló településvezető pályafutása azonban korántsem nélkülözi az ellentmondásokat.

Meg sem kérdeztek minket!

– Az egyik nap még a miénk volt egy egymilliárd forint értékű modern létesítmény, másnap az állam elvette tőlünk az egészet. És még csak kárpótolni sem akar minket a súlyos vagyonvesztésért – panaszolja Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere.

Felmentették a csúcstartó polgármestert

Kemény fricskát kapott az ügyészség a Budapest Környéki Törvényszéktől, amely hétfőn első fokon felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Pásztor Bélát, Veresegyház polgármesterét. Az ítélet szerint a leghosszabb ideje - 1965 óta - hivatalban lévő településvezető nemhogy anyagi hátrányt nem okozott a városának, hanem még gyarapította is az önkormányzat vagyonát.
Találatok: [4]  Oldalak:   1