Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Optimus Nyrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Gyanús trükközés miatt megtámadják Mészáros Lőrinc Opimus-bizniszét

Nem stimmel a részvények darabszáma, nem létező nyomtatványra hivatkoznak, Mészáros Lőrinc adatait és több ezer részvényt elnyelt valami rejtélyes tőzsdei feketelyuk – ilyen eljárási és tartalmi problémákat talált az Opimus részvényvásárlásánál a kisbefektetők érdekvédelmi szervezete. Sőt, szerintük még az összejátszás gyanúja is felmerül, ezért a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bankhoz fordulnak.

Súlyos logikai buktatók a Népszabadság megszüntetése körül

A történteket nézve több szempontból sem állja meg a helyét a Mediaworks Zrt. hivatalos magyarázata arról, miért kellett szombaton váratlanul beszüntetni a Népszabadság működését. A hivatalos indoklás szerint a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal csökkent, 2007 óta pedig több mint 5 milliárd forint veszteséget halmozott fel. Ezt a magyarázatot vette át a Fidesz kommunikációja is. A párt szerint a lap megszüntetése ésszerű gazdasági döntés volt, és épp az lenne a sajtószabadság megsértése, ha beleszólnának egy médiatulajdonos döntéseibe. Ez a narratíva azonban logikailag sem stimmel.

Megy a bruszt a Népszabi kiadójáért, de még nem ütötték nyélbe az üzletet

Nem halad olyan könnyen a Népszabadság kiadójának Fidesz-közelbe zsilipeltetése, mint kezdetben tűnt. A szándék tudomásunk szerint továbbra sem veszett el, de a hangsúly sokkal inkább a vidéki napilapok csomagján van – kellhet a 2018-as választásokra, vélik a Fidesz legfelsőbb agytrösztjében legalábbis.

Mészáros Lőrinc hatalmas médiabirodalomra tenyerelhet

Szárnyra kaptak az Opimus Nyrt. részvényei a tőzsdén – ez az a cég, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester köreibe szoktak sorolni, és amelyről egyre gyakrabban hallani, hogy leányvállalata érdeklődést mutat a Mediaworks-kiadó, benne például a Népszabadság iránt. A cégnél nagy a mozgolódás, legutóbb a főkönyvelőt cserélték le.
Találatok: [4]  Oldalak:   1