language

Intézmények:

Opus Global Nyrt. highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Opus Global Nyrt.

Az OPUS GLOBAL ipari termelő és szolgáltató vállalatcsoport, portfóliója kiterjed az energetikára, az ipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésre, valamint a turisztikai ágazatra. Igazgatósági elnöke Vida József. 2017 első félévében Mészáros Lőrinc 24% feletti tulajdonossá vált. Az OPUS GLOBAL Nyrt. 535,3 milliárd forintos működési bevétel mellett több mint 74 milliárdos adózás előtti bevételről számolt be 2022. évi jelentésében, amely csaknem duplája a 2021-es eredménynek.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [223]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A kormány kedvenc cégei tavaly is aranybányának bizonyultak

A legtöbb ismert NER-es cég, legyen szó építőiparról, kaszinóról, kommunikációról, vagy idegenforgalomról, már közzétette a tavalyi éves beszámolóját. Ezúttal nem panaszkodhat senki, bár a magas inflációnak megfelelő növekedést azért nem mindenki tudta hozni.

Mészáros Lőrinc 18 milliárdos osztalékot vehetett ki az építőipari cégeiből tavaly

Tizennyolc milliárd forintnyi osztalékot vehetett ki építőipari vállalkozásaiból Mészáros Lőrinc tavaly, derül ki a cég beszámolójából. A leggazdagabb magyar első és sokáig legfőbb cége, a Mészáros és Mészáros Zrt. idén megtriplázta az éves árbevételét: 21,9 milliárd forintról 74,3 milliárdra, amiből 17,3 milliárd tiszta profit maradt.

Veszteséget veszteségre halmoz Mészáros Lőrinc kukoricafeldolgozója

2,156 millió euró, azaz bő 800 millió forint veszteséget termelt tavaly a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc mamutméretű kukoricafeldolgozója, a Szolnok melletti Tiszapüspökiben működő Kall Ingredients Kft.

A Mészáros Lőrinc-féle OPUS-on nem fog a válság: 34 milliárdos nyereséget zsebelt be tavaly

Közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján 2022. évi, a nemzetközi beszámolási szabvány (IFRS) szerinti egyedi és konszolidált éves jelentését a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő OPUS GLOBAL Nyrt. A felcsúti Mark Zuckerberg vállalatcsoportja tavaly átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét. Az energiaválság sújtotta világpiaci környezetben csaknem megduplázta nettó árbevételét és üzemi eredményét, a teljes átfogó eredménysoron pedig 22,2 milliárd forint nyereséget ért el - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Ezen a titkos csatornán óriási pénztömeg zúdul Tiborczék és Mészáros közelébe

A Fidesz-kormányzás egyik legnagyobb kérdése, hogy milyen forrásból töltik fel azokat a magántőkealapokat, amelyek a NER-felépítményt tartják. Kínálkozna a nyers válasz: „hát abból, amit a lovagok hazavisznek a tenderekből”. Csakhogy ezekben a titkos zsákokban sokkal több milliárd van, mint amennyit úgymond el lehet lopni. Akkor honnan jön a pénz? Kínából, Oroszországból, a kipcsakoktól? Nem egészen. A megfejtés az, hogy nálunk a „magán” előtagú tőkealapokat is részben a magyar állam pumpálja nagyra. Két részben dolgozzuk fel, hogyan. Az elsőben alább kormányzati dokumentumokkal igazoljuk, hogy már legalább 541 milliárd közforint mozdult meg a kiválasztottak felé (javarészt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül) – de vannak arra utaló nyomok, hogy a kiáramlás nagyságrendje még sokkolóbb. Némi cinizmussal azt mondhatnánk: akár külön „Tiborczék”- és „Mészárosék”-sor is lehetne a magyar állam költségvetésében. Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete.
Találatok: [223]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>