language

Intézmények:

Opus Global Nyrt. highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Személyek:

Sagyibó Viktor highlight_off

Opus Global Nyrt.

Az OPUS GLOBAL ipari termelő és szolgáltató vállalatcsoport, portfóliója kiterjed az energetikára, az ipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésre, valamint a turisztikai ágazatra. Igazgatósági elnöke Vida József. 2017 első félévében Mészáros Lőrinc 24% feletti tulajdonossá vált. Az OPUS GLOBAL Nyrt. 535,3 milliárd forintos működési bevétel mellett több mint 74 milliárdos adózás előtti bevételről számolt be 2022. évi jelentésében, amely csaknem duplája a 2021-es eredménynek.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Újabb részvényeket vett Mészáros Lőrinc a 4iG-ben

Tőzsdei, valamint tőzsdén kívüli ügyletek keretében 880 170, a 4iG Nyrt. által kibocsátott 4iG törzsrészvényt vásárolt a Konzum PE Magántőkealap – tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön. Az ügyletek következtében a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó alap által közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító 4iG részvények száma 8 millió 389 370-ről 9 millió 269 540-re nőtt, így az alap 4iG Nyrt.-ben fennálló szavazati jogának mértéke 44,62 százalékról 49,31 százalékra emelkedett, átlépve a 45 százalékos küszöbértéket.

Rábólintott az MNB Mészáros újabb bevásárlására

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 16-án jóváhagyta az Opus Global, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő és annak két tőkealapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap 4iG Nyrt. részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatát – tették közzé a BÉT honlapján az érdekelt társaságok.
Találatok: [2]  Oldalak:   1