language

Személyek:

Orbán Győző highlight_off

Orbán Győző

Orbán Győző Bálint (1940. november 10. –) mezőgazdasági üzemmérnök, milliárdos vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Győző közgazdász édesapja. 

1958-ban egy állategészségügyi technikumban érettségizett. 1962-ben szerzett oklevelet a debreceni agrártudományi egyetem mezőtúri mezőgazdasági gépész üzemmérnöki karán. 1962 és 1970 között a csákvári gépjavító-állomás alkalmazottja, ahol gyakornok, technológus, később művezető, főgépész volt. 1966-ban belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba, ahol előbb KISZ-patronáns, később propagandista funkciót töltött be.1970-től az alcsúti termelőszövetkezet lakatos-melléküzemágának vezetőjeként tevékenykedett. 1976-ban a gánti kőbányához került, ahol az intézmény műszaki ellenőre, később üzemvezetője lett. 1982 februárjától Líbiában mint kutatómérnök dolgozott, ahova államközi szerződéssel jutott ki.

Vállalkozó, aki főként kőbányák üzemeltetésével, hasznosításával, a kibányászott anyag szállításával és értékesítésével foglalkozik. Többségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a közel hatmilliárdos évi árbevételű  Dolomit Kft. bányászati cégnek, amelynek másik vezetője fia, ifj. Orbán Győző. Orbán családtagjaival együtt tulajdonosa még a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-nek, a Nehéz Kő Kft.-nek, a CzG Ingatlanforgalmazó Kft-nek és a DG Kőbánya Projekt Kft.-nek.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [160]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Garancsiék kőzetgyapotbizniszét is megolajozta kormány

A halmajugraiaknak nemigen maradt beleszólása a gyárépítésbe, és valószínűleg adófizetői pénzzel is megtolja a kormány a beruházást.

Orbáni családpolitika: új bányacéget gründolt a kormányfő édesapja az unokájával és egy győri ügyvéddel

Új bányacége van az Orbán családnak: DG Kőbánya Projekt Kft a neve. A többségi tulajdonos még Orbán Viktor édesapja, de a harmadik generáció, Orbán Dávid és egy ismeretlen győri ügyvéd is részt kapott az üzletben.

Az Orbán családdal is üzletelő állami megbízottat azonosítottak Schadl György oldalán a nyomozók

A felszámolók királyaként emlegette a Schadl-Völner-ügy egyik vádlottja Koller Mihály Dávid állami felszámolóbiztost, aki a jelek szerint üzleti viszonyban állt a végrehajtók korrupcióval vádolt volt elnökével. A páros a viharos körülmények között felszámolás alá került dunaújvárosi vasműnél indult eljárásról is tárgyalt, méghozzá másfél évvel azelőtt, hogy a bíróság elrendelte volna az intézkedést a vállalatnál. Figyelemre méltó részlet, hogy az Orbán családdal is üzletelő, ügyvédként is tevékenykedő férfi akár olvashatta is a róla szóló részleteket a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagában, ugyanis éppen őt kérte fel védelmére az egyik – bűnösségét beismerő és már el is ítélt – végrehajtó.

Hadházy Ákos légifelvételei alapján elkészült Hatvanpuszta: elképesztő luxus, medencék, elmélkedősétány

Hadházy Ákos független képviselő mutatta meg, hogy milyen lett a miniszterelnök apjának tulajdonában lévő hatvanpusztai birtok. Orbán Viktor korábban azt mondta a beruházásról: náluk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.

Hadházy Ákos szerint elkészült Orbán Győző hatvanpusztai birtoka, már a kertészek is végeztek a munkával

Hadházy Ákos videót és több képet is megosztott az RTL Híradóval, amikor elrepült Orbán Győző birtoka felett. A független országgyűlési képviselő szerint az egyik juhakol helyén szállodaszerű lakrészt alakítottak ki, a cselédszállásból pedig luxuskúria lett. Orbán Viktort és Orbán Győzőt hiába kerestük, nem válaszolnak a hatvanpusztai birtokkal kapcsolatos kérdésekre.

Válság ide vagy oda, a NER-média és a hatalomközeli celebek 2022-ben is kaszáltak

A 2022-es gazdasági visszaesést még az államhoz közel álló cégek is megérezték, a kormányközeli kommunikációs vállalatok és hírességek azonban még a tavalyi évet is masszív bevételekkel zárták.

Orbán Viktor családjának látható vagyona hamarosan átlépheti a 100 milliárdot

A miniszterelnök édesapjának bányászati cége, a Dolomit Kft. rekordárbevételt ért el tavaly, vejének, Tiborcz Istvánnak az üzletei viszont még a bányáknál is több pénzt termelnek.

Orbán Győző egymilliárd, Tiborcz István kétmilliárd forintot vett ki osztalékként cégeiből

Jó évük volt Orbán Viktor családtagjainak 2022-ben. Rekordnyereséget ért el a miniszterelnök apjának bányászati cége, amelyből Orbán Győző egymilliárd forint osztalékot kapott, vagyis az év minden napján 2,8 millió forintot fialt neki a bányacég. Ennél jóval többet termeltek a miniszterelnök veje, Tiborcz István vállalkozásai. A BDPST Zrt.-nek sok ingatlanbefektetése és szállodája van országszerte. Tavaly megszerezték Budapest impozáns, bár leromlott állapotban lévő szállodáját, a Gellértet is. A cégbirodalom adózás utáni nyeresége közel 22 milliárd forint lett. Tiborcz István ebből kétmilliárd forintot vett ki osztalékként, a nyereség többi részét a cégben hagyta. Orbán ennél jóval szerényebb bevallott vagyonnal rendelkezik, egy ház Felcsúton, a budai otthonuk fele, és 14 millió forint a feleségével közös számlán. Orbán Viktornak ez az összes vagyona a január végi vagyonnyilatkozata szerint.
Találatok: [160]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>