language

Intézmények:

Országgyűlés gazdasági bizottsága highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Hemzsegtek a szabálytalanságok Rogánék letelepedési kötvényprogramjában, büntetőügy lehet

Több esetben is szabálytalan volt a letelepedési kötvényüzletben részt vevő vállalkozások engedélyezési eljárása, amely – azonkívül, hogy bűncselekmény gyanúját veti fel – komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelent Magyarország számára, derült ki a birtokunkba jutott dokumentumokból. Az Orbán-kormány közel 20 ezer külföldinek adott ezen a programon keresztül 2013 és 2017 között letelepedési és tartózkodási engedélyt, vagyis nem mindegy, hogy mi alapján választották ki azt a nyolc céget, amellyel a külföldi ügyfelek szerződtek, és amelyek lejegyezték a magyar állampapírokat.

Hiányos a letelepedési kötvényes cégek dokumentációja

Feljelentést fontolgat a Transparency International Magyarország (TI) korrupcióellenes szervezet a lapunk által feltárt letelepedésikötvény-üggyel összefüggésben. A Magyar Nemzet és a TI korábban közérdekű-adatigénylési pert nyert az Országgyűlés gazdasági bizottságával szemben. A másodfokú, jogerős bírósági ítélet után a bizottság kiadta a letelepedésikötvény-programban engedélyt kapó nyolc cég dokumentációját, de vélhetően nem az összeset. – A TI jelenleg ellenőrzi és elemzi a kapott adatokat, amelyek az eddigi tanulmányozás alapján meglehetősen hiányosnak tűnnek – mondta lapunknak Ligeti Miklós, a civil szervezet jogi vezetője.

Letelepedési kötvények: Rogán a parlamentre tolta a felelősséget

Személyes haszna nem származott a letelepedési kötvényekből, de a konstrukcióval az állam amúgy is jól járt. Ezt állította parlamenti meghallgatásán Rogán Antal. Az ellenzéki képviselők a propagandaminisztert személyes gazdagodásáról és a kötvényekből származó állami veszteségről kérdezték, de érdemi választ nem kaptak. A tárcavezető viszont nem hagyta ki a lehetőséget, hogy eldicsekedjen a nemzeti konzultáció eredményeivel.

Nagyon nem akarnak beszélni a letelepedési kötvényekről a fideszesek

A kormánypártok valamiért nagyon nem akarják, hogy a bizottság kivizsgálja a letelepedési kötvényprogramot. Szerencsére a bíróságok nem ennyire ijedősek, lapunk ma másodfokon is pert nyert az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen. Hamarosan megkapjuk az offshore cégekkel kapcsolatos dokumentációkat.

Kötvénymutyi: újabb pert nyert lapunk

Másodfokon is pert nyert lapunk a letelepedési államkötvények ügyében titkolózó Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) ellen. A perben eljáró Fővárosi Ítélőtábla pénteken hozott másodfokú ítéletében a Magyar Nemzetnek adott igazat, miután közérdekűnek minősítette az egyes cégek kötvényvásárlási adatait, ezzel megerősítette az első fokon eljáró bíróság ítéletét.

Végrehajtás indul a parlament bizottsága ellen

a gazdasági bizottság annyira nem tartja be a törvényeket, hogy bírósági végrehajtás indult ellene. A végrehajtást a Magyar Nemzet kezdeményezte, amely először kikért, majd kiperelt és el is nyert egy csomó, a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégekre vonatkozó adatot, a Bánki Erik vezette bizottság viszont a jogerős bírói döntés ellenére sem hajlandó azokat odaadni.
Találatok: [7]  Oldalak:   1