language

Intézmények:

Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFÖ) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Minden iratot lefoglaltak a nyomozók az állammal milliárdos bizniszt kötött, majd fantomizálódott haveri cégek ügyében

Kiadná az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jogutódja a két Fidesz-közeli vállalkozással kötött szerződésekhez kapcsolódó, eddig nem ismert iratokat, csak éppen mindet lefoglalták a nyomozók. A cégek összesen közel 5 milliárd forint értékben szerződtek túlárazottnak tűnő Covid-gyorstesztek szállítására az állammal, majd a százmilliós osztalékok kifizetése után fantomizálódtak.

Tanácsadóként kap fizetést a veszprémi kórház tavaly elbocsátott igazgatója, a gazdasági igazgatót pedig többször is figyelmeztették

Nem jelentett fedezetlen kötelezettségvállalás, nem teljesített intézkedési terv, autóbeszerzés, béremelés ellenére csökkenő bérek: ügy ügy hátán a Veszprém vármegyei kórházakban.

Éppen oda költöztették az érdi védőnőket, ahol a Fidesz polgármester-jelöltjének egyesülete is működik

December végén pánikszerű gyorsasággal költöztettek hat kilométerrel arrébb, a város másik végébe 7 védőnői körzetet a szolgálat államosítása után.

Csak 8 hónappal az átadása után kezdték az 5 milliárdos járványkórház mentőbeállóját építeni

Újabb részlet a K-Monitor által kiperelt Covid-beszerzésekből: a kiskunhalasi mobil járványkórház állagmegóvására és mentőbeállójára 2020 decemberében 335 millió forintért szerződött az állam a kormányközeli WHB-val. Akkor, amikor már javában zajlott benne a betegellátás, és három hónappal azután, hogy az illetékes minisztérium hazugságnak nevezte azokat a híreket, melyek az intézmény rossz fűtéséről szóltak.

Előre kifizette az állam a milliárdos szerződések felét a Covid-tesztekért a haveri cégeknek

Már mindkét, a Fidesz korábbi politikusaihoz köthető, és a Covid-időszakban közbeszerzés nélkül milliárdos állami megrendelésekkel megtolt cég felszámolása zajlik. Így hamarosan ugyanúgy eltűnnek, mint a túlárazott lélegeztetőgép-biznisz egykori szereplői. A szerződésekből kiderül az is, hogy a később megvásárolt gyorstesztek “nagykerárát” már előlegként átutalták a cégeknek.

Ujhelyi: most tüntetik el a „Covid-mutyiban” érintett fideszes cégeket

Hiába a milliárdos bevételek, a járvány után megszűntek sikeresnek lenni e vállalkozások.

Szinte titokban kapott duplaannyi időt döntések eltitkolására a kormány, és mással is trükközhet

Az év elejétől hatályos, fű alatt végrehajtott jogi változtatásokkal a kormány célja, hogy a közvélemény nehezebben ismerjen meg közérdekű adatokat, pénzköltéseket. Emellett jön egy újabb szigorítás, amellyel egyes döntéseit tíz helyett húsz évig titkolhatja a kabinet.

Kórháztól külsős cégbe szervezik őket: tovább terjeszkedik a NER-közeli takarítócég az egészségügyben

A szédítő menetelést produkáló, NER-közeli cég 2024. január 1-jén a karbantartást is átveszi a vidéki intézményekben, a dolgozók attól tartanak, hogy mostantól átirányíthatók lesznek egyik kórházból a másikba.

Letagadta a 10 milliárdért beszerzett lélegeztetőgépek karbantartására kötött szerződést a kórházi főigazgatóság

A Celitron által gyártott lélegeztetőgépek kötelező felülvizsgálatát egy szombathelyi cég vállalta el, közbeszerzés nélkül. A kórházi főigazgatóságtól hosszas huzavona után megkapott szerződésből az is kiderül, hogy a vállalkozás a kínai gépeket is megvizsgálta. Hogy mekkora szükség volt a Celitrontól lélegeztetőgépeket venni, az is kiderül a szerződésből.
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>