language

Helyek:

Pakisztán highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Miért annyira fontos a magyar kormánynak az üzbég krumpli?

Nagy magyar kormánydelegáció utazott Üzbegisztánba, hogy együttműködésről tárgyaljanak, ekkor alapították meg az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot. A brutális infláció, a járvány és egy elszabaduló élelmezési krízis miatt az üzbég kormánynak egyre égetőbb feladat, hogy javítsák valahogyan a mezőgazdaság teljesítményét, a magyar vezetők pedig azt remélik, hogy az itteni cégek kapnak majd jobb üzleti lehetőségeket a közép-ázsiai államban, ha most segítenek. Az eddigi tapasztalatok alapján mérget erre azért nem vennénk.

Korrupció miatt lemondott a pakisztáni miniszterelnök

Lemondott pénteken Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök, miután a legfelsőbb bíróság aznap kihirdetett határozatában méltatlannak találta őt tisztsége betöltésére az ellene lefolytatott korrupciós ügyben, és lemondásra szólította fel - jelentette be a kormányfői hivatal.

Nem fizet többet az amerikai kormány a pakisztáni Szezám utcának

Korrupció gyanúja miatt megszüntette a Szezám utca című gyerekműsor pakisztáni verziójának finanszírozását az amerikai kormány. A húszmillió dolláros vállalkozás támogatásának törlését kedden jelentették be amerikai illetékesek. A korrupciós vádakban a népszerű amerikai gyerekműsor pakisztáni partnere, a Rafi Peer bábszínházi társulat érintett.

Ha nem teszi meg, akkor akár lemondásra is kényszeríthetik a kormányfőt

Juszuf Raza Giláni pakisztáni kormányfő megjelent csütörtökön hazája legfelső bírósága előtt, amely azért idézte be őt, mert nem hajtotta végre a bíróság két évvel ezelőtti rendelkezését, s nem indíttatott eljárást korrupciós vádak alapján Aszif Ali Zardari elnök és mások ellen.

Minden idők legnagyobb kiszivárogtatása

Az amerikai történelem legnagyobb kiszivárogtatása a WikiLeaks nevű oldalon komolyan befolyásolhatja az afganisztáni háború kimenetelét, sőt az amerikai külpolitika egészét. A magyar katonák száma 2011-ig kétszáz fővel növekedne a kormány jelenlegi tervei szerint.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>