language

Akták:

Pákozdi állami földértékesítés highlight_off

Pákozdi állami földértékesítés

Pákozdi állami földértékesítés

2011 márciusában jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte jogerősen a bíróság Benedek Fülöpöt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgató-helyettesét egy pákozdi 202 hektáros ingatlan művelésből való, a jogszabályok megsértésével történt kivonása miatt. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [64]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>

Budai: Sukoró és a HM-es korrupciós ügyek is bírósági szakban vannak

Jelenleg hét olyan ügy van - illetve már volt - bírósági szakaszban, amelyben az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódott, és tett feljelentést; ezek között van például a sukorói telekcsere és a honvédelmi minisztériumi (HM) ingatlanok ügye - tájékoztatta az MTI-t Budai Gyula, akinek augusztus 31-ével ér véget elszámoltatási kormánybiztosi megbízatása.

Ez lett a Fidesz elszámoltatásából: 51 kiemelt ügy, 300 fős érintetti lista

Eltelt két év a kormányzásból, íme a Fidesz által beígért elszámoltatás mérlege: eddig 51 jelentősebb témában született gyanúsítás, vádemelés, illetve első- vagy másodfokú ítélet. A háromszáz fős érintetti listán Gyurcsány Ferenc, négy volt miniszter és hat exállamtitkár neve szerepel.

Közeledik Juhász vád alá helyezése

Vádelőkészítő szakaszba lépett Juhász Ferenc (MSZP) volt honvédelmi miniszter büntetőügye, amelyben az egykori tárcavezetőt hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Juhászra legutóbb a tábornokok perében is terhelő vallomást tettek, de érintettsége az elmúlt évtizedben számos gyanús eset során felmerült.

Hamis tanúzással vádolják Szilvásy Györgyöt

Hamis tanúzás miatt vádat emeltek Szilvásy György egykori titokminiszter ellen a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ügyében folyó nyomozás során - különleges facsemetékkel kapcsolatban - tett vallomása miatt.

Jogerősen elítélték Benedek Fülöpöt

A Fővárosi Ítélőtábla – helybenhagyva az első fokon eljáró Heves Megyei Bíróság döntését – hivatali visszaélés miatt jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte Benedek Fülöpöt.

Benedek Fülöpöt felfüggesztett börtönre ítélték

A Fővárosi Bíróság jogerősen helyben hagyta Benedek Fülöp másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztését. A vád szerint a volt szakállamtitkár hivatali hatalmával visszaélve egy természetvédelmi terület eladásában, illetve annak építési telekké nyilvánításában nyújtott segítséget.

Szabadlábon Benedek Fülöp

Tegnap megszüntette az előzetes letartóztatást, és szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság az MSZP-s kormány egykori földművelésügyi államtitkárát, Benedek Fülöpöt, akit hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak.

A hűtlen kezeléssel vádolt Benedek Fülöp szabadábon

Nem tart attól a bíróság, hogy a volt földművelésügyi szakállamtitkár befolyásolná a nyomozást, amelynek menetében "érdemi változás történt".
Találatok: [64]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>