language

Intézmények:

Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Saját egyetem és féktelen luxus – a Matolcsy-kör is beszállt a „magántőkealapos honfoglalásba”

Az a jegybanki alapítványi vagyon, amely 2015–2016-ban a kormány szerint „elvesztette közpénz jellegét” mára még tovább privatizálódott – részben a Matolcsy család közvetlen közelében működő magántőkealapokhoz. A Válasz Online gyűjtése szerint ez történt a Budapesti Metropolitan Egyetemmel, a NER kedvenc éttermeként azonosított Felix épületével, továbbá számos irodaházzal és luxusvillával.

Hová lett az MNB-alapítványok mérhetetlen ingatlanvagyona?

Uniós hivatalnak tett ígéretet a kormány, hogy 2023-ra felszámolja az utolsóként megmaradt jegybanki alapítványt is. De mi lett az évek során összevásárolt mérhetetlen ingatlanvagyonnal?

Matolcsy Ádám & Co., az élet közpénzben lubickoló császárai

1,3 milliárdos budai villába költözött be egy időre Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám és családja. A villát 2015-ben a Matolcsy György vezette jegybank alapítványa úgy vette meg, hogy Matolcsy György épp a szomszédos Gereben utca 6. szám alatt lakott. Az épület jelenlegi tulajdonosa egy magántőkealap, amit egy Száraz István érdekeltségébe tartozó alapkezelő kezel. Száraz az ifjú Matolcsy közeli barátja, a jegybank milliárdos kommunikációs tendereinek győztese. Matolcsy Ádám és barátai az élet császárai 2022 Magyarországán.

Átfolyó állomány

Uniós hivatalnak tett ígéretet a kormány, hogy 2023-ra felszámolja az utolsóként megmaradt jegybanki alapítványt is. De mi lett az évek során összevásárolt mérhetetlen ingatlanvagyonnal?

Állami támogatásokból növekszik Áder János klímavédelmi alapítványának vagyona

Közpénzmilliárdokból népszerűsíti a fenntarthatóságot a köztársasági elnök által 2016-ban alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA). A szervezet tavaly már 1 milliárd forint feletti állami támogatást kapott, és idén áprilisban másfél milliárd forintért vett meg egy budai ingatlant. A KBKA Magyarország legnagyobb költségvetésű környezetvédelmi alapítványa, két cég és egy kockázati tőkealap tulajdonosa. Ezek bevételeit működésre és az alapításkor meghatározott célok (a társadalom környezettudatosságának fejlesztése, oktatás) megvalósítására fordítják.

Alpine Holding: új bolygó a jegybanki alapítvány galaxisában

Új céget jegyeztek be a jegybank Pallas Athéné Domus Meriti alapítványának 280 milliárdos vagyonát kezelő csoportban, Alpine Holding Kft. néven.

150 milliós támogatást kapott Havasi Balázs cége a Szerencsejáték Zrt.-től

A legtöbb zenésznek földbeállást hozott a járvány, nem így a zongorista, Havasi Balázs számára – írja a K-Monitor, miután észrevették, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványától, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványtól (PADME) kapott 50 milliós támogatás mellé kapott támogatást a Szerencsejáték Zrt.-től is.

A Szentháromság téren vesz újabb épületet az MNB-alapítvány a Budai Várban

Újabb értékes budai ingatlannal gyarapodik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által 2014-ben alapított Pallas Athéné-alapítványok egyike. Egy december 29-i kormányhatározatban ugyanis úgy döntött Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az állami tulajdonban álló, Budapest I. kerület belterület 6667 helyrajzi számú ingatlan a a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány részére adják el versenyeztetés mellőzésével, független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értéken - derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyből.

Az MNB alapítványa veheti meg az államtól a Burg Hotelt a Budai Várban

A kormány december 29-i határozata alapján a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) megvásárolhatja a Budai Várban, a Szentháromság téren álló Burg Hotel épületét – közölte az alapítvány.

Őrült pénzosztás Matolcsy eldugott birodalmában

Jegybankosok sorát találni a pécsi földtudományi doktori iskola hallgatói között. Meg azoknak az alapítványoknak a vezetőit, amelyek biztosítják a bőkezű ösztöndíjprogram fedezetét.
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>