language

Akták:

Palotatűz highlight_off

Palotatűz

Palotatűz

A világörökség részeként számon tartott Kodály köröndi épület felső része 2014 júliusában megsemmisült egy tűzben.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

ANDRÁSSY ÚTI TŰZ: TÖBB PÉNZZEL ADÓS A TULAJ, MINT AZ ÉP HÁZ ÉRTÉKE

Az épületben korábban luxuslakások építésére készülő cég részéről cáfolták a VS.hu-nak, hogy közük lenne a tüzet okozó munkálatokhoz. A világörökség részeként számon tartott Kodály köröndi épület felső része tegnap megsemmisült egy hatalmas tűzben, amelyet a gyanú szerint a szigetelésen dolgozó két munkás okozott.

Roskadozó világörökség – offshore cég fogságában az Andrássy úti palota

Egy évvel ezelőtt rendeztek tüntetést a Kodály Körönd egyik legszebb műemlék épületének lakói, mert a 2000 óta tartó „felújításnak” köszönhetően házuk immár életveszélyessé vált. Az épület szétbontott harmadik emeletét átfújja a szél, a folyosók omladoznak és nagyobb esők során „a tetőn át ömlik a víz”.

Életveszélyes állapotok az Andrássyn

Tiltakozó demonstrációt szerveznek a VI. kerületi Kodály köröndi palota felújítási munkáinak mielőbbi rendezésére a társasház lakói hétfőre. A városrész önkormányzata közölte, minden lehetséges törvényes lépést megtesznek, a beruházóval azonban a lakók kérése ellenére sem tudnak szerződést bontani, mivel többmilliárdos kártérítést kellene fizetniük, ami az önkormányzat csődjéhez vezetne.
Találatok: [6]  Oldalak:   1