language

Személyek:

Papp Imre highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Az olajügyek nyomában - A nagy lopás I. rész

Hazánk 1989 óta íródó történelme sok sötét foltot rejt magában. Számos olyan ügyet, melyekben az igazság talán soha nem derül ki, csak annyi biztos, hogy sokan, és sokat loptak. Összeállítás-sorozatunkban ezeket az ügyeket járjuk körül az olajmaffiától a brókerbotrányig, Tocsiktól Zuschlagig.

Indul a vadászat az olajfoltok után

Hét évvel ezelőtt egy parlamenti bizottság tíz hónapon keresztül próbált utánajárni, milyen kapcsolat lehetett a '90-es években működő olajmaffia, illetve rendőrség, vámőrség és a politika közt.

Csalásból származó jutalmat osztottak a Zalabaromfi Rt.-nél

Jelentős kárt okozó csalással, valamint magánokirat-hamisítással és orgazdasággal vádolják a Zalabaromfi Rt. több volt vezetőjét, főtulajdonosát és társaikat a Zalaegerszegi Városi Bíróságon. A vádirat szerint a Zalabaromfi Rt. szűkebb menedzsmentje 1997 és 1998 között "költségkímélő módszer" címén két sajátos tranzakcióval igyekezett önmaga jutalomkeretét és az igazgatósági tagok tiszteletdíját biztosítani.

Az olajügyek felgöngyölítésének akadályozása a vád

Szeszák Gyula nyugalmazott Hajdú-Bihar megyei főügyészt hallgatta meg hétfői ülésén a parlament olajügyi bizottsága. Szeszák az ülésen Györgyi Kálmán leköszönő legfőbb ügyészt és Pintér Sándor belügyminisztert is azzal vádolta meg, hogy akadályozták egy Hajdú-Bihar megyei olajügy felgöngyölítését.

Magnófelvételvételről szól a bizonyíték a Hajdú-Bihar megyei főkapitány ellen

Magnófelvétel bizonyítja, hogy a vámosoknak 1993-ban alapos gyanújuk volt arra, hogy az akkori Hajdú-Bihar megyei főkapitány részt vett egy illegális olajüzletben. A kapitány szerepét vizsgálni akarta a megyei főügyész, akit azonban ekkor váratlanul, 2 évvel kinevezése után, nyugdíjaztak.

Olajszőkítési-ügyek Hajdú-Biharban is

A hajdúsági olajügyeket is vizsgálni kell Szabó Lukács független képviselő szerint. A volt megyei főügyész, Szeszák Gyula ugyanis azt állítja, megakadályozták abban, hogy nyomozzon az akkori rendőrkapitány ellen, pedig bizonyítékai voltak ellene. Az ügy egyetlen fejleménye az lett, hogy őt eltávolították.
Találatok: [9]  Oldalak:   1