Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Patai Mihály highlight_off

Patai Mihály

Patai Mihály (Békéscsaba, 1953. június 21.–) közgazdász, üzletember. 2006 és 2019 között az UnicreditBank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2008 decembere és 2011 szeptembere között a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) elnöke, 2011. április 15. és 2012. november 13-a között, majd lemondása után 2013. márciusától ismét a Magyar Bankszövetség elnöke. 2019 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Matolcsy György közvetlen környezetébe sorolják.

 

Portré az Indexen (2019)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Tisztogatások, műkincsláz, ügyeskedések: a Matolcsy-éra kemény ügyei

Kirúgási hullám, bizalmi állások, holdudvarépítés, kiterjesztett hatáskörök, műkincsláz, alapítványi ügyeskedések és persze e nagy Kína is szerepel a Magyar Nemzeti Bank elnökének most véget ért első ciklusát vizsgáló szemlénk lezáró részében.

Matolcsy továbbra sem cáfolja, hogy Patai Mihály lakásában lakott

Hosszabb interjú jelent meg a Világgazdaságban Matolcsy György jegybankelnökkel. A dolog érdekessége az, hogy a lapnál épp komoly kormány irányú átrendeződés zajlik: pénteken távozott a laptól Mezősi Tamás főszerkesztő, és helyét Deák Bálint, a kormánypárti Magyar Idők munkatársa foglalta el.

Matolcsy nem cáfolta korrupciógyanús lakásügyét

A Parlamentben a szocialista Bárándy Gergely azonnali kérdést tett fel Matolcsy György jegybankelnöknek arról a várkerületi luxuslakásról, amit sajtóhírek szerint az UniCredit Bank első emberétől kapott használatra, miután elismerte a beosztottjával folytatott viszonyt, és elköltözött a feleségétől. Mivel a jegybank a kereskedelmi bankokat is ellenőrzi, Bárándy szerint ez klasszikus korrupciós helyzet. Bárándy Matolcsyt a barátnőjéről, annak fizetéséről és indiai tanulmányaira kapott jegybanki közpénzről is kérdezte.

Matolcsy: Egy már megszűnt, "Bulvárszabi" nevű lap légből kapott állítása, hogy én lakom valahol

A Népszabadság egyik utolsó lapszáma írta meg, hogy a jegybankelnök Patai Mihály Unicredit-vezér egyik luxuslakását használja a Budai Vár oldalában, és ez súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, hiszen a Nemzeti Bank felelős az összes pénzintézet piaci felügyeletéért.

Áder sem szólhat be Matolcsynak, pedig ő a főnöke

Miután a Magyar Nemzeti Banktól az államfő hivatalába irányították lapunkat Matolcsy György luxusingatlanával kapcsolatban, az onnan érkezett válaszból egyértelmű, hogy a jegybank elnökének gyakorlatilag nincs felettes szerve Magyarországon.

Az MNB rendesen megsegítette a bankárt, akinek luxuslakásában Matolcsy lakik

Matolcsy György MNB-elnök és Patai Mihály UniCredit-vezető sose rejtegették évtizedekre visszamenő barátságukat. Annak ellenére sem, hogy Patai korábban – a Bankszövetség elnökeként – többször kritizálta a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát, különösen a bankadókat. Bár tény, hogy utóbbi időben már ő is sokkal barátságosabb hangon beszél Matolcsyék irányvonaláról.

Saját etikai kódexét is megsérthette Matolcsy, hogy az általa felügyelt bank vezetőjének magánlakásában lakik

Nem csak a józan ész vagy a jó ízlés alapján problémás, hogy Matolcsy György egy olyan Várbeli luxuslakásban lakik, ami az UniCredit vezérigazgatója, Patai Mihály tulajdonában áll.

Ilyen államilag koordinált leszámolást még nem láttunk

Spéder Zoltán, az FHB bankcsoport elnök-tulajdonosa és a CEMP médiacsoport irányítója a Fidesz és a teljes magyar állam erőteljes támogatásával szőtt és valósított meg nagyratörő terveket a magyar pénzügyi rendszer és a közműszektor jelentős részének bekebelezéséről.
Találatok: [10]  Oldalak:   1