language

Helyek:

Pest megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [979]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Egy éve alapított, 4 milliós miniszterelnökségi forrással támogatott civil szervezet mögé állt be a Fidesz Maglódon

Március végén az országos sajtóban is hír volt, hogy Szamoránsky Piroska olimpikon kézilabdázó fideszes támogatással indul képviselő-jelöltként a maglódi önkormányzati választáson. Az egykori beállós jelölő szervezete a Fejlődő Maglódért Egyesület (FEMA), aminek polgármester-jelöltje az önkormányzat sajtóreferenseként dolgozó Fajka Szilvia.

Szadán nem lett belőle fideszes polgármester, Dunakeszitől és Gödtől több mint kétszázmillióért kapott megbízást

Petneházy Balázs Pál nem sokkal, de kikapott Szadán 2014-ben. Eközben rendre kapott megbízásokat a kormánypárti Dunakeszitől, Gödtől pedig azóta, hogy Kammerer Zoltán a polgármester. Előbbi város vezetője, Dióssi Csaba szerint minden a jogszabályokban meghatározott módon történt.

Lincshangulatban fogadták a taksonyi gazdák, hogy elveszik földjeiket a Budapest-Belgrád-vasútvonal miatt

Információink szerint huszonkilenc gazda termőföldjét, szőlőskertjét sajátítják ki a településen a vasútvonal logisztikai állomásához épülő bekötőút miatt.

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri az ügyészség a fideszes polgármesterre

Néhány nappal az önkormányzati választások előtt kezdi tárgyalni a bíróság Elek Sándor törökbálinti polgármester büntetőperét az Érdi Járásbíróság. A március derekán megtartott előkészítő ülésen elhangzottakból kiderült: az ügyészség által jogellenesnek tartott ingatlageladások ügyében 2024. május 30-án a járásbíróság egy nap alatt legkevesebb 17 érintettet akar kihallgatni. A kormányzó Fidesz támogatásával megválasztott Elek Sándor következetesen visszautasítja a vádakat, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az előkészítés ülés után tárgyaláson folytatódjék a jogvita. A vádhatóság az indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri.

A Samsung akkugyárához kapcsolódó újabb beruházásokat várnak a gödi különleges gazdasági övezetbe

Bővítené a kormány az „elektromos hajtás értékláncához” kapcsolódó ipari beruházások számát Gödön. Ez derül ki abból a Megvalósíthatósági tanulmányból, amely a Samsung SDI akkumulátorgyárának is helyet adó gödi Különleges Gazdasági Övezet további fejlesztési terveit ismerteti. A tanulmány nem került nyilvánosságra, egy közadatigénylés révén kaptuk meg a Pest Vármegyei Önkormányzattól.

Elárulta a külügy, hányszor ment helikopterrel dolgozni Szijjártó Péter

Eddig a külgazdasági és külügyminiszter öt helikopteres útjáról tudtunk, most kiderült, hogy volt még négy 2020 óta. Szijjártó Péter számításunk szerint az utóbbi években 12 millió forintot repülhetett így el.

Feljelentést tesz a légszennyezettségi adatok miatt Göd polgármestere

Kammerer Zoltán, akit tavaly tavasszal választottak polgármesterré, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést azután, hogy az Átlátszó a Samsung gyár által kibocsátott nagy mennyiségű mérgező oldószerről és az üzem dolgozóinak súlyos veszélyeztetéséről írt. A polgármester szerint tisztázni kell, hogy környezetkárosításról vagy rémhírterjesztésről van-e szó.

A korábban valószínűsíthetőnél is nagyságrendekkel szennyezőbb volt a gödi akkumulátorgyár

A gödi Samsung gyár a korábban megismerhető érték sokszorosát, 88 tonna mérgező, magzatkárosító hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe 2019 és 2022 között. Az üzemen belül a rákkeltő nehézfémek megengedett mennyiségének sokszorosa volt kimutatható, a dolgozók kitettsége a mérgező anyagoknak nőtt az évek során.

Sóskúton is áterőltetné a kormány az akkuberuházást

Kiemelt beruházássá nyilvánítaná a kormány a Sóskútra tervezett akkufeldolgozó üzemet, amely ellen számos helybeli tiltakozott, és helyi népszavazást is kezdeményeztek. A kormány azonban ezzel a lépéssel kivenné a helyiek kezéből a döntés lehetőségét.
Találatok: [979]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>