Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága highlight_off
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Múzeum vizitet tartott az Állami Számvevőszék

Elemzés keretében összegezte és értékelte az Állami Számvevőszék a 19 megyei múzeum ellenőrzésének tapasztalatait, eredményeit és társadalmi hasznosulását. A múzeumok döntő többségénél a vezetői irányítás rendszere nem biztosította a szabályok betartását, a szabálytalanságok feltárását és kezelését, valamint az átlátható, elszámoltatható és ellenőrizhető közpénzfelhasználást.

Szentendrei adok-kapok: nincs gazdája a több mint 200 milliós hiánynak

Nem tudni, ki és mekkora hiányt okozott a Ferenczy Múzeumban. Az átvilágítás előnytelennek tartja a korábbi igazgató által kötött szerződéseket, az ellenzék az új vezetőt hibáztatja.

Százmilliót fizet ki részben már elvégzett munkára a Nemzeti Múzeum?

Régészetei leletek feldolgozása címén csaknem százmillió forintot fizetne a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) az új kormány által létrehozott, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) szervezeti egységeként működő Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK). Ám ezek jó részét már a szervezet jogelődje elvégezte, és a munkát át is vette a múzeum.

Féléves cég szállította Isztambulba a Csontváry-képeket

Csütörtökön Csontváry-kiállítás nyílik az isztambuli Pera múzeumban. A néhány festmény kivételével a teljes életművet felölelő tárlat anyagát egy, a műtárgyszállítási piacra nemrég belépett cég fuvarozta ki négy országon át. A céget a területért felelős helyettes államtitkár alapította idén áprilisban. A tender eredményét az egyik versenytárs megtámadta, de a szerződést így is aláírták.
Találatok: [6]  Oldalak:   1