language

Lapok:

pestisracok.hu highlight_off

pestisracok.hu

A PestiSrácok.hu (röviden PS) magyarországi internetes közéleti hírportál. A portál önmagát nyíltan kormánypárti, konzervatív értékrenddel rendelkező sajtóorgánumkét definiálja. A PestiSrácok.hu impresszumában olvasható hitvallás szerint „Magyarországon ma bármit le lehet írni, a sajtó mégsem szabad”, mert „a nyugati világban ismeretlen törvényi szigor, a munkánkat korlátozó 42 jogszabályi rendelkezés és a szerkesztőségekre nehezedő presszió a kollégák többségének elveszi a kedvét a kutakodástól”. Az online lap GerillaPresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. fenntartásában indult 2012-ben. Felelős kiadói Huth Gergely és Szenvedi Zoltán voltak, lapigazgatója Stefka István volt. A PestiSrácok.hu blogterébe tartoznak még a Nullahategy.hu, a Tutiblog.com és AzÖreg.hu weboldalak is. 2016 januárjától az Insider Media Lapkiadó Kft. adja ki, amelyben a Gerilla PresS Kft. 60 százalékos részesedéssel bír. A sajtóban történő hirdetések esetében elmondható, hogy a lapnál nagy összegben hirdettek különböző állami cégek, önkormányzatok és költött náluk a Fidesz frakció is. A lapban gyakran jelennek meg ellenzéki politikusokat revolverező, lejárató cikkek, kiszivárgott bűnügyi dokumentumok amelyek sokak szerint fideszes politikai megbízásra íródnak. Ennek ellenére a PS nem vált a Fidesz-közeli médiaholding részévé.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [283]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A lakógyűlésre szánt pénzt házon belül forgatják Karácsonyék

Május végén Karácsony Gergely azzal dicsekedett el, hogy az általuk életre keltett Lakógyűlés kézbesítését nem a Magyar Postával, hanem az önkormányzati alkalmazottakkal vitetik ki. Annak a közműcégnek a dolgozóival, amelynek feje a luxuséletével hencegő Mártha Imre. A portálunk birtokába jutott közérdekű adatigénylésből kiderült, hogy a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) így összesen több mint hatvanmillió forintra tett szert. Ebből több mint 59 millió forint a dolgozók bére, de azt csak az érintettek tudhatják, hogy milyen feltételekkel és mennyit kapnak a feladat elvégzéséért. Beszédes, hogy maga a főpolgármester adta hírül, hogy sokakhoz nem jutott el a Lakógyűlésről szóló levél… A marketinget is részben egy belső cég, részben a Facebook csinálja, amire 30 millió forintot szánnak. A Lakógyűlés egyhetes meghosszabbításával pedig a Pulai András-féle Publicus Kft. járt jól, mert így kicsivel többet kaphatnak a telefonos szolgáltatásaikért, de a matek valahogy nem stimmel.

Költségvetési csalás gyanújával nyomoz a NAV Kész Zoltán 2015-ös kampányával összefüggésben

Költségvetési csalás megalapozott gyanújával nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Márki-Zay Péter jobbkeze, Kész Zoltán 2015-ös veszprémi időközi kampányával összefüggésben – tudta meg a PestiSrácok.hu. Mint ismert, azt követően, hogy a veszprémi 1-es választókerület megválasztott országgyűlési képviselőjét, Navracsics Tibort az Európai Bizottság biztosának nevezték ki, a királynék városában időközi választást írtak ki, amit a több ellenzéki párt támogatásával, ám függetlenként indult angoltanár, a szélsőségesen piacpárti, azaz libertárius nézeteket valló Kész Zoltán nyert meg. A kampányt a baloldal szombathelyi fenegyereke, Czeglédy Csaba irányította. A PestiSrácok.hu korábban több riportban is foglalkozott az ominózus kampánnyal. A Czeglédy-ügyet közelről ismerő, anonimitást kérő forrásunk kamera előtt beszélt arról, hogy a kampányban Czeglédy diákmunkásait is mozgósították, és a kampányt Czeglédy nemcsak irányította, hanem finanszírozta is.

Elhasalt a bíróságon a vagyonnyilatkozati botrányba keveredett Baranyi Krisztina

Harmadfokon is pert nyert a PestiSrácok.hu kiadója Baranyi Krisztinával szemben, akiről korábban azt írtuk, ahhoz képest, hogy a kormánypártok vélt vagyonosodási ügyein gyakorta rugózik az Együtt korrupcióügyi szakszóvivője, Baranyi Krisztina, saját magával szemben már kevésbé szigorú ilyen téren és kihagyta 40 milliós Duna-parti lakását a vagyonnyilatkozatából. A korrupcióvadász politikus igencsak rosszul viselte, hogy a saját trükközését nyilvánosságra hozta a sajtó, ezért a témában íródott 5 cikkünket sérelmezve bíróságra vonult, a harmadfokon eljáró Kúria határozata szerint azonban az összes írásunk kiállta a valóság próbáját– szemben Baranyi érvélésével. (Baranyi Krisztina vagyonnyilatkozatában egyébként szerepel a kérdéses ingatlan: https://budapest.hu/Documents/Vagyonnyilatkozatok_2021/K%C3%A9pvisel%C5%91k/Baranyi%20Krisztina.pdf - K-Monitor)

Mindent tagad a milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba

Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson, szerdán tagadta, hogy egy osztrák bankfiókban talált, nagyságrendileg tízmillió forint értékű aranylemezek a magánvagyonát képeznék. Állítása szerint az a Human Operator Zrt. megtakarításainak egyik formája, a vásárlásról pedig az igazgatóság tagjai döntöttek, ő csak német tudása miatt vett részt a tranzakcióban.

Félmilliós tiszteletdíj mellé jelképes összegért kaphat önkormányzati lakást a momentumos képviselő

Szép példája a szocialisták és a Momentum összeborulásának Kisné Szivcsovics Nikolett, aki 540 ezres tiszteletdíja mellett egy 50 négyzetméteres önkormányzati bérlakás bérlője lehet, szociális alapon – vagyis álomfizetés mellé álomáron jár a lakás is a zuglói baloldali politikusoknak.tumos képviselő Zuglóban a Momentum az igazság bajnokának szerepkörében tetszeleg: Fekete-Győrék ráeresztették a választókörzetben Hadházy Ákost Tóth Csabára, hogy ássa elő a helyi szocialista kiskirály sötét ügyeit, alapjaiban bolygatva meg az erőviszonyokat a hírhedt kifizetőhelyként üzemelő kerületben. Legalábbis látszólag. A valóság ugyanis az, hogy a Hadházy–Tóth cicaharc árnyékában a helyi szocialisták és momentumosok köszönik szépen, nagyon is jól kijönnek egymással. Olyannyira, hogy az egyik szegény “rászoruló”, csupán havi 540 ezer forintos tiszteletdíjból tengődő momentumos képviselőnek Horváth Csaba a veszélyhelyzeti többletjogosítványait kihasználva, egyszemélyi döntéssel juttat méltányossági alapon önkormányzati bérlakást. Miközben a kevésbé kiváltságos kerületi lakosok számára 30 százalékkal emelte Horváth Csaba a bérlakások havidíját a járványhelyzet ideje alatt. Pofátlan ingatlanüggyel rántják le a balosok a leplet Hadházy és Tóth Csaba kamuelőválasztási cicaharcáról Zuglóban. Miközben a kirakatban azt látjuk, hogy Hadházy elszámoltatással és Tóth ügyeskedéseinek előásásával fenyegetőzik, a szocialisták pedig a Momentumot árulózzák, a háttérben arcátlan kifizetések zajlanak a két párt emberei között. Szép példája a szocialisták és a Momentum összeborulásának Kisné Szivcsovics Nikolett, aki 540 ezres tiszteletdíja mellett egy 50 négyzetméteres önkormányzati bérlakás bérlője lehet, szociális alapon – vagyis álomfizetés mellé álomáron jár a lakás is a zuglói baloldali politikusoknak. Hogy mindehhez hogy jön Horváth Csaba? Nos úgy, hogy ő volt az, aki a veszélyhelyzeti többletjogosítványait kihasználva, egyszemélyi döntéssel határozott arról, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett szociális lakást kapjon.

Helyreigazítás

Az általunk szerkesztett pestisracok.hu internetes oldalon 2020. január 6. napján megjelent „Lépett az OBH a Szeviép-vezéreket felmentő, Botkáékkal pacsizó bírók ügyében” című cikkünkben valótlanul állítottuk azt, hogy „Az egyik bírónő, Nóvé Ágnes és férje építőipari cége 800 milliós megrendelést kapott a várostól.” A valóság ezzel szemben az, hogy a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával létrejött valamennyi szerződés alapján az ÉPTÁRKER Kft. mindösszesen nettó 193 millió Ft vállalkozói díj illeti meg, amelyet összevetve az írás által megjelölt 2018. évi árbevételi adattal megállapítható, hogy az meg sem közelíti a lap által megjelölt korábbi pénzügyi árbevételt. Ugyanezen cikkünkben valótlanul állítottuk azt, hogy Nóvé Ágnes bírónő családi cége két nappal a felmentő ítélet előtt adott le számlát Botka Lászlóéknak, akik az ítélet után fizettek is. A valóság ezzel szemben az, hogy a teljesítésigazolás megtörtént, de a kifizetés a mai napig nem történt meg.

Adócsalással gyanúsíthatják meg a Jobbik kémkedéssel vádolt volt politikusát

Újabb ügyben került az ügyészségi nyomozás célkeresztjébe a már bíróság előtt álló volt jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla – értesült a PestiSrácok.hu. Úgy tudjuk, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) költségvetési csalás gyanújával indított eljárást Kovács ügyében, egy magánszemély feljelentése alapján. KGBéla jelenleg ugyancsak költségvetési csalás, illetve kémkedés miatt áll bíróság előtt, mert a vád szerint az egykori EP-képviselő az Európai Uniót elárulva, az orosz titkosszolgálatot segítette információkkal. Kovácsról korábban azt is megírtuk, hogy kiváló kapcsolatokat ápolt egy Varsóban lebukott kémmel, illetve egy vallomás szerint dekoratív, orosz konzumlányokat küldött volna több nyugat-európai üzletember nyakára. Nem nehéz kitalálni, milyen céllal…

Fenyő-gyilkosság – A kényszerszünet után folytatódott a felbujtással vádolt Gyárfás Tamás meghallgatása

Több mint négy hónapos kényszerszünet után folytatódott kedden a Fenyő János néhai médiamágnás 1998-as meggyilkolása miatt indított büntetőper, amelynek legutóbbi tárgyalásán az ügyben felbujtással vádolt Gyárfás Tamás tehette meg észrevételeit, a volt sajtócézár és sportvezető szerint a vádiratban egyetlen olyan pont sincs, amely alátámasztaná a bűnösségét. A másik felbujtónak a a Prisztás-gyilkosság és a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás miatt már jogerősen elítélt Portik Tamást tartja az ügyészség. Portiknak a Gyárfással történt megbeszéléseiken készített titkos hangfelvételei nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a volt sportvezetőt a nyomozóhatóságok összekapcsolhassák az üggyel. Az ügyben számos tanút meghallgatnak, közöttük van az első magyarországi maffiaper főszereplője, Tasnádi Péter, aki azt állítja, Gyárfás először őt bízta meg Fenyő meggyilkolásával, ő pedig ugyan átvette az azért járó pénzt, de a megbízást nem teljesítette. Ugyancsak tanú lesz a Horn-kormány belügyminisztere, Kuncze Gábor, akinek pontos információi lehettek Fenyő és Gyárfás harcáról, mégsem lépett semmit, tanúként azonban igazat kell majd mondania.

Üzent a spanyolországi börtönből a Zóna Taxi volt vezetője – Szerinte korrupt NAV-osok miatt került rács mögé

Nem követett el bűncselekményt és ártatlannak vallja magát – üzente – élettársa útján – a PestiSrácok.hu-nak a jelenleg Mallorcán kiadatási őrizetben lévő Veres István. A Zóna Taxi és a Budapest Taxi volt tulajdonosa ellen a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) kérésére, költségvetési csalás gyanúja miatt adott ki június 16-án európai és nemzetközi elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB), a spanyol hatóságok ezután intézkedtek vele szemben. Úgy tudni, az üzletember cégeit érintő ügyben szeretnék gyanúsítottként kihallgatni.

Hajókat, luxusautókat, százötven ingatlant halmozhatott fel egy befolyásos kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd

Több, mint százötven ingatlannal, hajókkal, luxusautókkal rendelkezik a vallomások szerint az a szolnoki illetőségű, „Kövér” gúnynevű ügyvéd, akit még februárban tartóztatott le több társával együtt a bíróság. Az ellene vallók állítják: hatalmas vagyonát uzsorakölcsönökből, zsarolásból és különböző gazdasági bűncselekményekből szerezhette, csápjai pedig országosan is behálózhatták a magyar igazságszolgáltatást. Nem “Kövér” az egyetlen ügyvéd, aki a közelmúltban súlyos bűncselekménybe keveredett: az egyik jogásznő például a Gyurcsány-párt volt politikusával és bandájával akarhatta megöletni haragosát, míg egy másik ügyvéd a gyanú szerint saját ügyfelét fenyegette meg halálosan és zsarolt ki tőle százmilliókat.
Találatok: [283]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>