Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Pető Intézet highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Gyerekbútor-gate a Pető Intézetben: Hadházy feljelentést tesz

Egye több minden igazolódik be a BME-oktatók névtelen leveléből, amit Hadházy Ákosnak írtak a Pető Intézet gyermekbútor-botránya miatt. Valóban volt titkos szakértője a 10 millió forint közpénzzel megtolt, de befuccsolt projektnek, és, bár erre is milliókat szántak, valóban nem fizették ki a fejlesztést végző műegyetemi dolgozókat. Hadházy feljelentést tesz.

Hadházy: elmutyizhatta a BME a Pető Intézet speciális bútorainak kifejlesztésére kapott állami támogatást

Fiktív szerződéssel kapott 3,6 millió forintot a Pető András Főiskola egyik korábbi vezetője a BME akkori kancellárjától, a májusban lemondott Barta-Eke Gyulától. A pénz a Pető intézetes gyerekek bútorainak árából való, Palkovics László emberminiszter még államtitkárként tudott az utalásról – ezt írták BME-s oktatók Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek. Hadházy megpróbált utána járni az esetnek, amit megtudott, Korrupcióinfón ismertette.

A Pető Intézet áll elébe a külső vizsgálatnak

A Pető Intézet dolgozói visszautasítják azokat vádakat, amiket egy szerdai feljelentésben fogalmaztak meg ismeretlenek az intézmény vezetőségével kapcsolatban. Schaffhauser Franz, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének rektora közleményben reagált az Index szerdai cikkére az MTI-n keresztül.

Sikkasztás gyanújával feljelentették a Pető Intézet vezetését

A Pető Intézet „kétségbeesett dolgozóinak egy csoportját” annyira felháborították az intézet fokozódó pénzügyi problémái, és az a mód, ahogy a korábbi figyelmeztetéseket szőnyeg alá söpörte a menedzsment, hogy a napokban feljelentették a vezetőséget.

Pető Intézet: a pániktól az államosításig

Csődközeli helyzetbe került, a dolgozóik kirúgására készül a Pető Intézet, a működtetők potya áron, mutyigyanús módon adnák el az ingatlanjaikat, amelybe kormányzati szerv, parkolóház, esetleg VIP-kórház költözne – ilyen és ehhez hasonló találgatások láttak napvilágot az elmúlt hetekben a Pető Intézet lehetséges sorsáról.
Találatok: [7]  Oldalak:   1