language

Lapok:

Portfolio highlight_off

Portfolio

A portfolio egy lapcsalád, amelyen belül a portfolio.hu a hazai online portálok közül az egyik legolvasottabb gazdasági témájú újság. A Portfolio Csoport az online felületeken túl nyomtatott kiadványokkal is foglalkozik. A magyar nyelvű cikkek mellett az újság angol nyelvű írásokkal is megjelenik A lapcsaládot 1999-ben alapították, azóta mind a lapok tekintetében, mind a tevékenységükben bővültek. 2004 óta rendszeresen rendeznek különböző konferenciákat pénzügyi, gazdasági témákban. A Net Média Zrt. a lapcsalád kiadója, melyet 2016-ban Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában lévő NT2016 Kft. vásárolt meg a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó CEMP Kft.-től. Balogh Gabriella az MLSZ elnökségi tagja, illetve több alapítvány tevékenységében is részt vesz. Bán Zoltán 2000-től a Net Média Zrt. és a Portfolio Csoport munkatársa, szerzője, 2009-től pedig a társaság vezérigazgatója.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [95]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az Európai Bizottság újra teljesen felfüggeszthet magyar uniós forrásokat

Az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény jelenlegi formájában több ponton sértheti a közbeszerzésekre vonatkozó, összeférhetetlenségi, valamint az EU-források felhasználásáról szóló szabályozásokat az Európai Bizottság szerint – tudta meg a Portfolio uniós tisztviselőktől, valamint erről tanúskodik egy a birtokunkba került, a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumnak címzett levél is. Kifogásolják, hogy a kormány az új jogszabállyal számos jogon mentességet ad egyes projekteknek, ráadásul ezt átláthatatlan módon teszi. Sok esetben Brüsszel indokolatlannak tartja, hogy az ingatlan tulajdonosi jogköröket is átírta a minisztérium. A konfliktus miatt egyes operatív programok részleges, de akár teljes befagyasztásáról dönthet az Európai Bizottság. A minisztérium azt közölte velünk, hogy nem értesültek a brüsszeli levélről.

Az Európai Bizottság vizsgálódik a magyar sztrádakoncesszió miatt

Versenyjogi vizsgálatot kezdhet az Európai Bizottság a 35 évre szóló magyar autópálya-koncesszió ügyében - erősítette meg több az Európai Bizottsághoz közel álló forrás a Portfolio értesülését. Tudomásunk szerint egy panaszt nyújtottak be Brüsszelben, amely alapján értékelik a helyzetet.

Tényleg dupla áron vesszük meg a Vodafone-t?

"Vonzó ajánlatot kaptunk a Vodafone Magyarországért, amelyet a Vodafone részvényesei érdekében állt elfogadni", nyilatkozta az anyacég arra a kérdésre, hogy miért adná el a Vodafone a magyar cégét. A kijelentés alapján gyanús, hogy inkább az eladó, és nem a vevő járt jobban a deallel, persze a motivációk igencsak eltérőek. Megnéztük, hogy igaz-e az, hogy dupla áron veszi meg a 4iG és a magyar állam, vagyis a magyar adófizető a magyar Vodafone-t. A válasz igen és nem.

Többségi tulajdont szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt-ben

Többségi tulajdont szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt-ben, és ezzel belép a privátbanki és befektetési szolgáltatások piacára. Az Equilor változatlan menedzsmenttel folytatja működését, miután a Gránit Bank 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez a befektetési szolgáltatóban - derül ki a Gránit Bank közleményéből. Az Equilor 49,9 százalékos tulajdonosa továbbra is a társaság jelenlegi elnöke és vezérigazgatója marad.

Több mint 12 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a Mészáros és Mészáros

Az Opus Global közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte el az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt „Iváncsa szennyvíz tervezés és kivitelezés” elnevezésű közbeszerzési eljárását. AZ AJÁNLAT ÉRTÉKE NETTÓ 7361,5 MILLIÓ FORINT.

Fontos megállapodást kötött a Legfőbb Ügyészség az OLAF-fal, ami hozzájárulhat az EU-pénzek folyósításához

Egy négy elemből álló munkamegállapodást kötött a Legfőbb Ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF) - jelentette be a fejleményt a megállapodás szövegével együtt pénteken délelőtt a magyar bűnüldöző hatóság és az OLAF. A megállapodás azért is fontos, mert amint a Portfolio megírta: az Európai Bizottság tavaly novemberi információkérő levelében felrótta, hogy az OLAF csalásellenes koordinációs szolgálatának (AFCOS) magyar irodája nem kellően működött együtt az OLAF-fal például az itthoni helyszíni ellenőrzések lebonyolítása során, a mostani munkamegállapodás pedig részben pont ennek a témának az együttműködési kereteit tisztázza. A Legfőbb Ügyészség által nyilvánosságra hozott megállapodás tehát egy fontos elem a sok közül ahhoz, hogy a jogállamisági viták miatt veszélyben lévő EU-pénzeink folyósítása később ne ütközzön Brüsszelben akadályokba

Bréking: hamarosan megszűnhetnek az MNB alapítványai!

2023 közepéig a magyar hatóságok megszüntetik az MNB alapítványait - derül ki az Eurostat dokumentumából. Az Európai Unió statisztikai hivatalának látogatási jegyzőkönyvéből az is kiviláglik, hogy mindez nem is új terv: valójában már 2020 végére ígértük az időközben egy egységbe összevont alapítványok állami körbe való visszasorolását, ám ez a pandémiás helyzet miatt elmaradt.

Megjött az év utolsó meglepetése: új nagytulajdonos a Gránit Bankban

Megvásárolja a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST az E.P.M. tulajdoni részesedésnek túlnyomó többségét, a Gránit Bank részvényeinek 57%-át - derül ki a pénzintézet friss közleményéből. A tranzakció nem jelent változást a Gránit Bank stratégiai célkitűzéseiben és üzleti modelljében, a bankot változatlanul Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató irányítja. A közlemény kitér arra is, hogy a bank új Munkavállalói Résztulajdonosi Programot indít, ennek eredményeként a saját tőke 40 milliárd forint fölé nő

Mol-INA-ügy: Horvátország a svájci legfelsőbb bírósághoz fordul

A horvát kormány hatályon kívül helyeztetné a Zágrábnak kedvezőtlen nemzetközi választottbírósági ítéletet a Mol-INA-ügyben, egyben úgy véli, hogy a horvát legfelsőbb bíróság legutóbbi, korrupciót megállapító ítélete alapján a Mol és a horvát állam közötti megállapodások az INA-ról nem maradhatnak fenn, ezért felfüggesztenék a Mol kivásárlására tett törekvéseket is.

Lázár János: ilyen földterülete még a Mészáros és Csányi Csoportnak sincs

Hivatalosan október 28-án jegyezték be a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt, melyet két vagyontárgy illet a törvény szerint: az egyik a Nemzeti Ménesbirtok részvényeinek 100%-a, a másik pedig egy vagyonkezelői jog biztosítása mintegy 8200 hektárnyi termőföldön és közel 1500 hektárnyi erdő felett. Lázár János, aki kormánybiztosként a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felel elmondta, hogy az alapítvány megkapja a tízezer hektárt vagyonkezelésbe, amit a Földhivatal jegyez be. Arra viszont elidegenítési és terhelési tilalom vonatkozik, csakis a saját tulajdonban lévő Nemzeti Ménesbirtok Zrt.-nek adható bérbe. Lázár azonban kiemelte, hogy a céljuk nem az, hogy privatizálják az állami vagyont, így a 10 ezer hektáros Mezőhegyesi Ménesbirtokot sem.
Találatok: [95]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>