language

Intézmények:

Podravka highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Darázsfészekbe nyúlt a Mol

A Mol kapcsán semmilyen korrupció, vesztegetés vagy stikli nem történt sehol, így Horvátországban sem – tart ki továbbra is eddigi álláspontjuk mellett Szollár Domokos, a Mol nemzetközi kommunikációs igazgatója.

Balogh Hrvoje: A MOL-INA-ügy: Vesztegetés vagy újabb horvátországi lejárató kampány?

Újabb vádpontok merültek fel az Ausztriában jelenleg kiadatását váró Ivo Sanader büntetőeljárásában. A volt horvát kormányfőt súlyos korrupciós vádak miatt még a télen, Ausztriában tartóztatták le az Interpol elfogatóparancsa alapján.

Horvát vak parti

Az Ivo Sanader volt horvát kormányfő ellen felhozott tízmillió eurós vesztegetési vád egyik tétje, hogy mögé elbújva vissza lehet-e szerezni horvát kézbe az INA irányításának jogát.

A horvát versenyhatóságnál is támadják a Molt

Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató hivatalosan cáfolt horvát kiadatási kérelmének keddi híre mellett folytatódik a Mol elleni horvátországi támadássorozat: zágrábi sajtóbeszámolók szerint az INA felügyelőbizottságának horvát kormány által delegált tagjai már a versenyhatóságon keresztül is próbálják érvényteleníteni a Mol INA felett gyakorolt irányítási jogát. Egy másik lap szerint a Mol már keresi a kapcsolatot a közeledő választások várható győztesével.

Mol-ügy: 13+1 kérdés és válasz

Sajtókacsa vagy valóban igaz, hogy már Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is a horvát hatóságok fókuszába került? A magyar és a horvát olajvállalat (INA) kapcsolatát firtató hatósági és médiaattak már egyre kellemetlenebb a Molnak, amely abban bízik, hogy a horvát belpolitikai helyzet letisztulása után csendesebb lesz a küzdelem.

Mol-INA balhé, olaj a tűzre

A Vecernji list című horvát napilap arról számolt be, hogy tízmillió eurós vesztegetéssel vádolják Hernádi Zsoltot Horvátországban. A tét aligha a Mol elnök-vezérigazgatójának becsülete, hanem az INA olajtársaság feletti ellenőrzés és a politikai haszonszerzés.

TI:Magyarország sereghajtó a megvesztegetés elleni küzdelemben

A Transparency international 37 országot vetett alá a OECD külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének betartása kapcsán, Magyarország a legrosszabb minősítést kapta.

A Podravka-botrány magyar száláról is szólnak a WikiLeaks-iratok

Magyar ügyészek is besegítettek a legnagyobb horvát korrupciós botrány, a Podravka-ügy nyomozásába a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai távirat szerint. A távirat megerősíti azt, hogy volt egy magyar szál is a botrányban, amely miatt elfogatóparancsot adtak ki a korábbi horvát kormányfő ellen.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>