Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Pogácsás Tibor highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Így üzletelt monori ingatlanokkal az önkormányzati államtitkár köre

Szűk egy évtized alatt, fokozatosan újult meg Monor belvárosa, ami alapvetően örömteli hír lehetne. Ám ahogyan ahhoz Magyarországon hozzászokhattunk, különös összefonódások lelhetők fel a munkálatok mögött. Az egyik főszereplő Pogácsás Tibor, aki jelenleg a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, de 1998 és 2014 között, vagyis a cikkünkben részletezett ügyletek idején Monor polgármestere volt – a 24.hu birtokába jutott szerződéseken több esetben a város képviselőjeként járt el. (A politikus 1998-tól 2006-ig, majd 2010-től ismét a Fidesz parlamenti képviselője is volt.)

A letelepedési kötvényekig nyúlnak a monori ingatlanügyletek szálai

Az egyik letelepedési kötvényt árusító cégbe és Pogácsás Tibor volt monori polgármesterbe, illetve jelenlegi államtitkárba lehet belefutni az Átlátszó mostani kutakodásai alapján abban a bonyolult offshore-céghálóban, amely – mint már 2016-ban is írtak róla – a Pest megyei város önkormányzathoz kapcsolódó ingatlanügyletek mögött található.

A monori önkormányzat 58 millióval drágábban vette vissza a saját, üres telkét

A monori önkormányzat 2009-ben Pogácsás Tibor akkori fideszes polgármester (ma Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára) vezetésével 100 millió forintért adott el egy üres telket, amit most 58 millió forinttal drágában vásárolt vissza.

Offshore cég mellett volt társtulajdonos a Belügyminisztérium államtitkára

A Belügyminisztérium politikai államtitkára tavaly júliusig egy olyan cégbe szállt be, aminek társtulajdonosa egy offshore vállalkozás volt. Pogácsás Tibor elmondta, hogy direkt ő kérte meg tulajdonostársait, hogy tisztázzák a tulajdonosi viszonyokat, és szálljon ki a liechtensteini cég. Ez meg is történt.
Találatok: [5]  Oldalak:   1