Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Polgármesterek sikkasztása (Baktalórántháza) highlight_off

Polgármesterek sikkasztása (Baktalórántháza)

Polgármesterek sikkasztása (Baktalórántháza)

Két baktalórántházai városvezető is jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott sikkasztás, jogosulatlan...

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

A baktalórántházai polgármester az elődjével együtt sikkasztott

Mindkét baktalórántházai vezető jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Sikkasztás, jogosulatlan gazdasági előny szerzése és hamis tanúzásra való felbujtás miatt ítélték el őket.

Együtt áll bíróság elé a volt és a jelenlegi polgármester

A Debreceni Ítélőtáblán kitűzték az első fokon felfüggesztett börtönre ítélt Vida Károly volt baktalórántházi polgármester, valamint Nagy Lajos jelenlegi polgármester büntetőügyének fellebbviteli tárgyalását. A két politikust különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással vádolják. Korábban mindketten a Fidesz színeiben politizáltak, sőt Nagy Lajos egy időben a párt választókerületi elnöke is volt.

Nem mond le a börtönre ítélt polgármester

A büntetés ellenére továbbra is posztján marad Nagy Lajos, Baktalórántháza jelenlegi vezetője. Polgármesteri tisztségéről nem mond le, erről majd a másodfokú ítélet függvényében fog dönteni - mondta Nagy Lajos a Népszavának. A vádak között sikkasztás, jogosulatlan gazdasági előny társtettesként való szerzése, illetve hamis tanúzásra való felbujtás és annak kísérlete szerepelt.

Százmilliós sikkasztással gyanúsítanak egy volt polgármestert

Százmillió forintot meghaladó értékű sikkasztással gyanúsítják Baktalórántháza volt polgármesterét, a helyi választási szövetség színeiben induló Vida Károlyt. A gyanú szerint az önkormányzat nem fizette ki a közmunkásoknak járó munkabér teljes összegét az érintetteknek, miközben a munkát végzőkkel aláíratták, hogy a teljes összeget átvették.
Találatok: [5]  Oldalak:   1