Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Polgárőrség highlight_off

Lapok:

MNO (Magyar Nemzet) highlight_off

MNO (Magyar Nemzet)

A lapot Pethő Sándor és Hegedűs Gyula alapította 1938-ban. Jobboldali, náciellenes lap volt. 1944-45 között rövid időre a német megszállás idején betiltották. Utána rendszert bíráló politika álláspontot nem közölhetett. 1953-tól a lap Nagy Imrét támogatta Rákosival szemben. 1954-ben a Hazafias Népfront lapja lett, de 1956-ban felvállalta a Petőfi-kör népszerűsítését. A forradalom vezető sajtóorgánuma és a kormány félhivtalos lapja lett. November 4-től 1957 szeptemberéig nem jelenhetett meg a lap.

 

A lapprivatizáció, a konfliktusok miatt a lap népszerűsége csökkent a rendszerváltás után. 1996-ban a Postabank lett a lap tulajdonosa. Ekkor egy mérsékelt, független jobboldali lapként működött. 2000-ben a Magyar Nemzet egyesült a Napi Magyarország nevű, radikálisabb jobboldali nappal, innentől nyíltan a Fideszhez közel álló lapként működött. A Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. tulajdonosa a Fidesz volt pártpénztárnoka, Simicska Lajos volt. 2015-ben, a Simicska-Orbán szakítást követően ennél a lapnál is felállt a szerkesztőség Fideszhez hű része, a lap innentől polgári konzervatív, ellenzéki hangvételűvé vált. A 2018-as kampányban aktív szerepet vállalt korrupciós ügyek közlésével, de a kétharmados Fidesz-győzelem után Simicska hirtelen bejelentette: felfüggeszti a Magyar Nemzet kiadását. Utolsó száma 2018. április 11-én jelent meg. 2019február 6-tól a Magyar Idők átvette az időközben megszűnt Magyar Nemzet nevét, miután Simicska médiabirodalmát újra a Fideszhez közeli oligarchákhoz került. A jelenlegi Magyar Nemzetet a Magyar Idők Kiadó Kft. adja ki, melynek tulajdonosa a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány nevű fideszes médiakonglomerátum. A lap főszerkesztője: Ballai Attila. 

Találatok: [4]  Oldalak:   1

Már a főrendőrt is feljelentették

Bencze József országos rendőrfőkapitányt hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentették – értesült a HavariaPress. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hétfőn dönt a nyomozó hatóság arról, indítanak-e nyomozást a hivatali gépkocsihasználattal, lakásügyekkel és tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos feljelentés ügyében.

Hűtlen kezelés a BRFK-n?

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) is érintő tanácsadói szerződések ügyében tegnap. Az eljárás egy névtelen feljelentést követően indult meg. Tóth Gábor budapesti főrendőr a napokban úgy nyilatkozott, lejárató kampány folyik ellene.

Feljelentés a főkapitány ellen

Valószínűleg ma dönt az ügyészség arról, hogy indít-e nyomozást Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya ellen hűtlen kezelés miatt. A Híradó szerint az ügyészségnek egy névtelen feljelentő levelet küldött, ami szerint indokolatlan volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az egyik polgárőrszövetség között létrejött szerződés.
Találatok: [4]  Oldalak:   1