Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

Pollack Mihály téri mélygarázs highlight_off

Pollack Mihály téri mélygarázs

Pollack Mihály téri mélygarázs

A Pollack Mihály téren található, 2500 négyzetméteres mélygarázst 2015 februárjában vásárolta meg 1,2 milliárd forintért a Tállya Hotel Invest Kft. A Luxemburgban bejegyzett Kagemi A.G. vagyonkezelő cég tulajdonában álló Tállya Hotel aztán az eredeti vételár háromszorosáért, 3,65 milliárd forintért adta el az ingatlant a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek 2016 szeptemberében. A Tállya Hotel Invest erősen kötődik az állami közbeszerzéseket sorra nyerő West Hungária Bau tulajdonosához és a Tiborcz István féle üzleti kör egy tagjához, Paár Attilához. Paár volt az, aki a Tállya Hotel Invest Kagemi általi felvásárlását lebonyolította még 2015 februárjában. Illetve a garázst a mai napig üzemeltető, majd az eladás előtt egy rövid időre annak tulajdonosává is váló PMT-Mélygarázs Kft is Paár unokatestvére, Csiszár Gergő tulajdonában állt eredetileg. Később, hogy az összefonódás látszatát elkerüljék (Csiszár édesanyja az MNV biztonsági igazgatója) a céget átírták Boda Gábor adótanácsadó nevére. Boda már több más céget is átvett hasonló módon a Paár-családtól.

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Az ügyben történt feljelentést a BRFK elutasította, a Fővárosi Főügyészség azonban úgy döntött, hogy a bűncselekmény gyanúja fennáll, így 2017 júliusában elrendelte a nyomozást.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

A botrányhősök 18 milliárdot kaszáltak, mióta Borkai a polgármester

Az uutóbbi 13 évben a győri közbeszerzések 37 százalékát olyan cégek nyerték, amelyek tulajdonosainak vagy vezetőinek neve előkerült a polgármesteer botrányában.

Rövid út vezet a Borkai-ügytől a Fidesz-KDNP legfelső köreiig

A Borkai-ügy kevés megnevezett korrupciógyanús ügylete közül csak az Audi-telek adásvételén 4-5 milliárd forintot kereshetett valaki.

Az ügyészség szerint is gyanús a mélygarázsmutyi, elrendelték a nyomozást

Az ügyészség hatályon kívül helyezte a BRFK feljelentés-elutasítását és elrendelte a nyomozást a Pollack Mihály téri mélygarázsvásárlás ügyében.

Nyomozás a háromszoros áron megvett mélygarázs ügyében

Nyomozás indul a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázs eladásának ügyében. A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelte el az eljárást – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk decemberben számolt be arról, hogy egy luxemburgi tulajdonú magáncég többször annyiért adta tovább a magyar államnak a józsefvárosi mélygarázst, mint amennyiért maga hozzájutott.

Nem nyomoznak a Pollack Mihály téri mélygarázs ügyében

Nincs itt semmi látnivaló – nagyjából ezzel az érveléssel utasította vissza a Pollack Mihály téri mélygarázs-mutyi ügyében a nyomozást a BRFK. Az offshore-hátterű eladó háromszor olyan drágán adta a magyar államnak az ingatlant, mint amennyiért alig másfél évvel korábban megvette. A szálak a Tiborcz-körbe tartozó Paár Attila felé, illetve a Szivek Norbert MNV-vezérrel is együttműködő, csalás miatt elítélt Tolnai Sándor irányába vezetnek, és felbukkan a sztoriban az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája is.

Tiborcz társát találtuk a nagy mélygarázsmutyi mögött

Valaki kétmilliárd forintot kaszált a Pollack Mihály téri mélygarázs állami felvásárlásán. A luxemburgi offshore-szálakkal átszőtt ingatlanügylet mögött Tiborcz István üzlettársát találta a Válasz.hu.

Így keress egy év alatt 3 milliárd forintot

Sok pénzt keresni ezen a világon a legegyszerűbben úgy lehet, ha valamit olcsón veszünk meg, majd drágán adjuk el. Ezt meg lehet csinálni úgy, hogy az embernek szerencséje van, és egy dolog értéke épp akkor nő meg, mikor a tulajdonunkban van. Az is lehet, hogy az üzleti érzékünk jobb a többi embernél, és mindenkinél hamarabb rájövünk, hogy valaminek nőni fog a jövőben az ára, ezért megvesszük, hogy később drágábban adhassuk el.
Találatok: [8]  Oldalak:   1