language

Személyek:

Polt-Palásthy Marianna highlight_off

Polt-Palásthy Marianna

(1963-) jogász. Ügyvéd, majd Tolna megyei főügyészségi ügyész (2004-2006) és legfőbb ügyészségi ügyész (2006).

2014-től személyzeti igazgatóként, majd ügyvezető igazgatóként Matolcsy György egyik legjobban fizetett alkalmazottja volt a Magyar Nemzeti Banknál, 5 millió forintos fizetése mellett bruttó 414 ezerért a jegybank egyik (közvetett) leányvállalata, a DiPa Diósgyőri Papírgyár Zrt.-nek volt a felügyelőbizottsági tagja bolt.

2019-ben Orbán Viktor kormányfő szeptember 1-jei hatállyal Polt Péter legfőbb ügyész feleségét, Polt-Palásthy Marianna Gabriellát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesévé nevezte ki.

2022 után a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke és a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági tagja lett. 


Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Lottóötös: Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

A tavalyi parlamenti választás után nagy jövés-menés volt a stabil profittermelő állami cégnél, feltűntek például Rogán Antal bizalmasai. A Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-tól konkurensekkel kell számolnia a sportfogadási piacon – már ha a kiválasztottakon túl lesz kedve bárkinek is elindulni.

Rogán alaposan belenyúlt az összeállításba pár hozzá tartozó állami cégnél

Sorcsere volt a Szerencsejáték Zrt.-nél, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-hez igazolt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt vezetője.

A NER arisztokratái bemutatják, milyen a családbarát kormányzás

Botrányosra sikeredett Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének minapi kinevezése, meghökkenést váltott ki Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.

Tisztogatások, műkincsláz, ügyeskedések: a Matolcsy-éra kemény ügyei

Kirúgási hullám, bizalmi állások, holdudvarépítés, kiterjesztett hatáskörök, műkincsláz, alapítványi ügyeskedések és persze e nagy Kína is szerepel a Magyar Nemzeti Bank elnökének most véget ért első ciklusát vizsgáló szemlénk lezáró részében.

Helikopterezés, luxusjacht, vadászat: 10 botrány, amit a Fidesz nem engedne megírni

Minden jel szerint a jövőben kevesebb olyan történet kerülhet majd a nyilvánosság elé, ami a magyar politikusok, illetve családtagjainak fényűző életmódjáról, anyagi helyzetéről vagy épp érdekes kapcsolatairól szól. Legalábbis ezt célozhatja az a törvényjavaslat, amit Trócsányi László igazságügyi miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek.

Hírösök és gazdagok – Közpénzszivattyú és sötét ügyek az épülő Matolcsy-egyetem körül

Kecskeméti történetünk a NER rokoni közpénzszivattyújának legszebb hazai példája. Kis lopás, nagy lenyúlás szépen egymásra épülve.

Matolcsy döntött arról, hogy felvegyék Polt Péter lányát a jegybankba

Közérdekű adatigénylések kíséretében nagyjából két hónapja levelezünk a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) abban az ügyben, amelyről elsőként számoltunk be: Polt Petra januártól az MNB-ben dolgozik, ott, ahol ráadásul Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna a személyügyekért felelős ügyvezető igazgató havi bruttó csaknem 5 millió forintos bérért. (Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna nem vér szerinti rokonok, a lány Polt Péter korábbi házasságából született.) Polt Petra bére havi bruttó 500 ezer forint, ezt fejeli meg durván 40 ezer forintos béren kívüli juttatás.
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>