language

Személyek:

Polt Péter highlight_off

Polt Péter

Polt Péter (Budapest, 1955. szeptember 6. –) jogász, ügyész, egyetemi oktató, 2000–2006 között, valamint 2010-től Magyarország legfőbb ügyésze. Hivatali ideje alatt számos kritika érte tevékenységét a Fideszhez köthető ügyek eredménytelen felgöngyölítése és a párthoz való elkötelezettsége miatt.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [140]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás indulhat Karácsony Gergelyék 500 milliója után

Hollik István a legfőbb ügyésznek küldött kérdést a főpolgármester és a 99 Mozgalom által pénzadományokból finanszírozott kampányköltésekről.

Eltűnt EU-s pénzek: kiderült, hogy már 2018-ban megszüntették a nyomozást

A 2016-ban kirobbant botrány után indult nyomozás során a NAV öt gyanúsítottat hallgatott ki, majd két év múlva csendben lezárták az ügyet.

Polt Péter elmagyarázta, miért nem sérül a közérdek a Vodafone megvásárlásával

Még úgy sem, hogy egyelőre nem sikerült lefordítani a szerződést magyar nyelvre. Különben is, csak akkor lehet a közérdek sérelméről beszélni, ha elad valamit az állam, nem pedig vesz.

1700 oldalnyi nyomozati anyagból 72 oldalas vádirat

Elutasította az ügyészség a momentumos Stummer János feljelentését, amit azért tett, hogy vizsgálják ki, milyen szerepe volt a Völner-Schadl-ügyben Rogán Antal kabinetfőnökének. A nyomozati anyagokban az szerepelt egy naplóbejegyzésben, hogy a negyedrendű vádlott Nagy Ádámnak, a miniszter kabinetfőnökének vitt el egy autót. Nagy Ádám neve a nyomozati anyagokban többször is szerepel, ám a vádiratból ez a szál teljesen kimaradt.

Nem menesztik az ügyészt, aki Schadl Gy. és Völner P. segítségével soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát

Nem mozdítják el a hivatalából Bodnár Bencét, azt az ügyészt, aki a Schad-Völner-ügy nyomozati anyagának a tanúsága szerint korábban felsőbb hatalmak segítségével tehetett végrehajtói szakvizsgát. Bodnár Bence a Belügyminisztérium volt helyettes államtitkáraként dolgozott. Nemrég a Telex nyomán írtuk meg, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, egy belügyi „fontos ember” és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is telefonált a korrupcióval vádolt Schadl-Völner párosnak, hogy soron kívül végrehajtói szakvizsgát tehessen. Polt Péter 2022 decemberében nevezte ki ügyésznek, Sorsáról a Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes tett egy kérdést, azt firtatva, „meddig lehet ügyész Pintér Sándor volt titkárságvezetője, aki Völner Pál és Schadl György közbenjárásával soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát 2021 októberében”, amire Polt Pétertől a következő válasz érkezett.

Lottóötös: Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

A tavalyi parlamenti választás után nagy jövés-menés volt a stabil profittermelő állami cégnél, feltűntek például Rogán Antal bizalmasai. A Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-tól konkurensekkel kell számolnia a sportfogadási piacon – már ha a kiválasztottakon túl lesz kedve bárkinek is elindulni.

Lezárták, majd újraindították a nyomozást a csokonyavisontai fürdő eladása ügyében

Korábbi cikkünk nyomán írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a csokonyavisontai termálfürdő eladásának ügyében Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselő. Arra volt kíváncsi, folytat-e vizsgálatot az ügyészség a gyógyfürdővel kapcsolatban, melynek során a rossz állapotú, de így is százmilliókat érő termálfürdőt üzemeltető cég rendkívül előnyös konstrukcióban, áron alul vándorolt egy győri fideszes önkormányzati képviselő családi cégéhez.

Két gyanúsítottja van a méregdrága hókotrásnak

Az egykori Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézmény, a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) drága hóeltakarítási ügyéről kérdezte a legfőbb ügyészt Hadházy Ákos. A független képviselő arra volt kíváncsi, hogy áll az évek óta húzódó nyomozás a hó- és síkosságmentesítés túlárazása ügyében.

A NER arisztokratái bemutatják, milyen a családbarát kormányzás

Botrányosra sikeredett Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének minapi kinevezése, meghökkenést váltott ki Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.
Találatok: [140]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>