Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Porto Investment Hungary Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Bálna: pótmagánvád jöhet?

A Legfőbb Ügyészség elutasította a fővárosi önkormányzat panaszát a Bálna-ügyben – közölte lapunk kérdésére Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője.

A Bálna elnyelt 4 millió eurót

A Duna parti Bálna november elején nyílt meg, a körülötte lévő bonyodalmaknak azonban még nincs vége. Olyan egyszerű beruházásnak indult, mint egy faék, majd üzleti szappanoperába torkollott. Veszekedés, pereskedés, egymásra mutogatás, mutyigyanú és offshore-ozás közben 6 év alatt 4 millió euró valahova eltűnt a rendszerből.

A főváros peren kívüli alkut ajánlott

Bár júniusra már ítéletet vártak, a tavaly indított CET-per csak szeptemberben folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A tét nagy: 7,5 milliárd forint. Ennyit ítélt meg ugyanis a bíróság első fokon nem jogerősen az MKB-nak. Ha a másodfok helybenhagyja a korábbi döntést, amely így jogerőre emelkedne, a fővárosi önkormányzatnak nyolc napon belül utalnia kellene az összeget.

A Porto tagadja a CET hibáit

A CET üvegteteje több mint két éve nem törik és nem ázik be, áll az épület beruházójának a levelében, amit a főpolgármesternek küldött. A Porto Investment képviselője, Márton Imre ennek fényében nem érti, hogy milyen javítási munkákat akar elvégeztetni a fővárosi önkormányzat 400 millió forintért.

Vándorló sátrak a CET üvegtetején

Nettó négyszáz millió forintba kerül a Duna-parti kulturpláza, a CET üveghéjának rendbetétele egy nemrég elkészült szakvélemény szerint, a munkát júliusban el is kezdenék. A javítást az üvegtetőn vándorló, felfújható sátrakban végeznék.

CET: két év múlva sem lesz átadva?

Még nettó 986 millió és 1,6 milliárd (bruttó 1,2-2 milliárd) forintot kell költeni a duna-parti CET kulturpláza javítására, ahhoz, hogy az építkezés befejeződhessen, tartalmazza a főváros közgyűlési zárt ülésen elhangzott tájékoztatója.

Birtokba vette a CET-et a Főváros

Ma délelőtt a Fővárosi Önkormányzat birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest miután a Fővárosi Önkormányzat felhatalmazott képviselői és a CET-et kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítették - írja az önkormányzat közleményében.

Birtokba vehette a főváros a CET-et

A Fővárosi Ítélőtábla júniusi jogerős ítéletének megfelelően szerdán birtokba vehette az egy éve elkészült, de a beruházás körüli jogviták miatt üresen álló CET Közraktárak Épületegyüttest a Fővárosi Önkormányzat. Az önkormányzat ígérete szerint mielőbb megnyitná a létesítményt és gondot fordít arra is, hogy a CET építésében közreműködő kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak rég várt díjköveteléseikhez.

Újra csapkodnak a hullámok a CET körül

A CET kivitelezői szerint a fővárosi önkormányzat az utolsó pillanatban felrúgta a két hónap alatt összehozott elszámolási megállapodást és akadályozza a műszaki átadás-átvételt, így a CET továbbra is szellemház marad. A főváros egy friss bírósági ítéletre hivatkozva táncolt vissza, az alapján követeli, hogy a kivitelező távozzon feltétel nélkül. A cég nem szándékozik menni, folytatódik a másfél éves huzavona.
Találatok: [46]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>