Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Profitrade 90 Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

OLAF-jelzések: a NAV nem nyilatkozik a Rogán feltalálótársaival kapcsolatos nyomozásról

Rogán Antal miniszter két társával együtt egy olyan digitális aláírással kapcsolatos találmányt jegyzett, amelyhez hasonló, és amellyel szinte megegyező nevű, a feltalálótársai cége által felvett uniós támogatással megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal büntetőeljárás megindítását javasolta. A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a NAV nyomoz az ügyben, de az adóhivatal nem válaszolt a megkeresésünkre.

Kézműves sörben és ingatlanban utazik a tenderarisztokrácia krémje

Rogán Antal feltalálótársa, akinek cége ellen az OLAF nyomoz, a határvédő kerítésbiznisz fideszes haszonélvezője, a NER üzletelő utazó diplomatája – mások mellett ők álltak össze hogy új ingatlancéget futtassanak Budapesten.

Az OLAF ráugrott a magyarok elkutatott milliárdjaira

Az OLAF szerint kamuprojektekbe ömlöttek az innovációra szánt milliárdok Magyarországon, és már a hazai nyomozóhatóságok is rajta vannak egy rakás ügyön, amelyek az uniós szerv ajánlására indultak. Az egyik legnagyobb koncot az a vállalkozói kör haraphatta le, amiről korábban megírtuk, hogy gyanúsan sok innovációs pénz vándorolt hozzájuk fura projektekre, most már a nyomozók kopogtatnak az ajtajukon. A folyamatban lévő ügyekben több tízmilliárd forint forog kockán, amit akár vissza is kérhet az Európai Bizottság.

Rogán feltalálótársainak cége Svájcba csorgatta tovább a pénzt

Nagy vagyonok kezelésével és adóoptimalizációjával foglalkozik az a svájci üzletember, aki besegített Rogán Antal feltaláló barátainak, hogy Svájc leggazdagabb régiójába, az offshore paradicsomként elhíresült Zug kantonba tüntessék el az uniós pénzzel megtámogatott cégük nyereségét.

Két lakást kapott Rogán barátja?

Nem egyértelmű, hány lakást vásárolt és mennyi pénzért az önkormányzattól az ötödik kerületben Rogán Antal kabinetminiszter „feltalálótársa”, Csík Balázs. Egy dolog biztos: Csík az ötödik kerületben található, Királyi Pál utcában legalább egy lakást huszonöt éves, kamatmentes részletfizetéssel szerzett meg. Erre vonatkozó értesülésünket ugyanis megerősítette a Belváros-Lipótváros sajtóosztálya, a többi kérdésünkre adott válasz azonban csak további talányokat vet fel az egyre bonyolultabb ingatlanüggyel kapcsolatban.
Találatok: [5]  Oldalak:   1