language

Kulcsszavak:

protekció highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [903]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Zenélhetnek, csak jó lenne még hozzá egy fotó a helyi fideszessel

Őszi Hacacáré néven jelentett be a kormány országos rendezvénysorozatot, amellyel az összetartozást és a bajba jutott zeneipart kívánják megsegíteni. Csakhogy hamar kiderült, hogy a rendezvényeket véletlenül sem ellenzéki, hanem fideszes vagy független vezetésű településeken tartják, a fellépő zenészeket pedig a helyi politikusok reklámtáblának használnák. A Magyar Turisztikai Ügynökség – amelynek logója szerepel a programsorozat honlapján – nem hajlandó elárulni, hogy mennyi pénzből és kik bonyolítják le a közpénzből szervezett állami road show-t. Zeneipari szereplők szerint valójában egy Raktárkoncert 2.0-ról van szó.

Nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Ehhez még koncessziós pályázatot sem kellett kiírni, elég volt egy ajánlattételi eljárás. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak. A döntésről csak egy olvasói levélből értesültünk, de a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megtaláltuk, tényleg ott vannak az új engedélyek.

Választási Fidesz-alap: megvan, hová tűntek az állami civilpénzek

Eddig csupán arról szóltak a hírek, hogy a Norvég Civil Alap helyére állított magyar állami pénzeszsákból, az úgynevezett Városi Civil Alapból fideszes vezetésű alapítványoknak, egyesületeknek is csurrant, cseppent. A Válasz Online most mélyfúrást végzett, átvilágítottunk több száz nyertes szervezetet, s arra jutottunk: az új finanszírozási mechanizmust egyszerűbb lett volna egyenesen Választókerületi Pártalapnak nevezni. Szinte mindenütt Fidesz-segédszervezetek nyerték a nagy pénzt – például buszra, ingatlanra, kommunikációra: azaz a választási kampányban is remekül hasznosítható dolgokra. Emlékszünk: a norvégokkal az volt a baj, hogy politikai-ideológiai alapon szelektáltak. Most ugyanez történt fordítva, csak durvábban, „meghosszabbítva Bicskéig”. Ha ez így nem hivatali hatalommal való visszaélés, akkor semmi sem az.

A fideszes polgármester fia lett az év tanulója Harkányban

A Telex megkeresésére a Harkányi Önkormányzat megerősítette, hogy valóban a polgármester fia vehette át az év tanulója díjat a képviselő-testület augusztus 19-i ünnepi ülésén. (...) 2018-ban a harkányi önkormányzat a polgármester apját és az alpolgármester apját is kitüntette a Harkányért érdemérmével.

Jogszabálysértően utasította el a kormányhivatal a Mészáros Lőrinccel szemben fellépő bélmegyeri vadászokat

Jogszerűtlenül utasította el a Békés Megyei Kormányhivatal vadászati osztálya három bélmegyeri vadásznak a vadászati jogosultságra történő nyilvántartásba vételét, ezért a bíróság megsemmisítette a határozatot – derül ki a Szegedi Ítélőtábla friss ítéletéből. A három vadász korábban a térségben felbukkanó és őket kiszorítani igyekvő Mészáros Lőrinccel került szembe. A kormányhivatal mintha Mészáros érdekeit tartotta volna szem előtt.

Államtitkárként megbukott, majd felkúszott a Nemzeti Múzeum élére

L. Simon László személyében politikai kinevezett kerül a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói székébe, miután az egykori államtitkár egy súlyos bukás után 2021-re a múzeumügybe kapaszkodva tért vissza a politikába.

Fideszes vezetésű civil szervezetek sorát támogatja a magyar állam egy új pályázati alapból

Miután a kormány bejelentette, hogy nem kéri a Norvég Alapból Magyarországnak járó 77 milliárd forintot, mert nem tetszettek neki a civil rész felügyeletére kiválasztott szervezetek, itthon kihirdették a legújabb állami civil pályázat győzteseit. Átböngésztük a támogatottak listáját: a kedvezményezettek között számos Fidesz-közeli szervezet található, a tipikus főcivil Magyarországon a kormánypárti alpolgármester.

Kormánybiztos lett Gyutai Csaba, aki korábban a szabálytalan Várbeli beruházásokat irányította

Kormánybiztossá nevezték ki Gyutai Csabát, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatóját, az ő feladata lesz az építőanyaghiány enyhítése és az utóbbi időben elszálló árak megfékezése – derül ki a Magyar Közlönyből. Az „építésgazdasági intézkedések összehangolásáért” felelős kormánybiztos kinevezése július 15-től hatályos. Gyutai Csaba korábban Zalaegerszeg fideszes polgármestere volt, majd a Budai Várbeli beruházásokat menedzselő miniszterelnökségi cégnél dolgozott, amelynél egy átvilágítás komoly szabálytalanságokat tárt fel (erről a cikk végén olvashat).

Hiába kérte a szülők 90 százaléka, nem vehette át a német kisebbségi önkormányzat a német nemzetiségi iskolát

Elutasította a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a soroksári nemzetiségi iskolát kezelésbe vehesse a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat (SNNÖ). Emellett nem fogadta el a minisztérium az iskolát 15 éve vezető igazgató pályázatát sem, így bizonytalan, hogy folytathatja-e Kreisz Erzsébet a munkáját az iskola élén – írta a Jelen. Pedig ő volt az egyetlen pályázó, támogatta az iskola, a szülői közösség és a tankerület is. A szülői közösség 90 százalékos többséggel azt is megszavazta, hogy az iskolát vegye át kezelésébe az SNNÖ. A kezdeményezés mellé állt az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője is, aki rendszeresen a Fidesz mellett szavaz – Ritter Imre megszavazta a pedofília büntetését szorgalmazó, a módosítással azonban végül melegellenessé tett törvényt is –, ám a kormányzat mégis elutasította a helyi közösség kérését.
Találatok: [903]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>