Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Rail Cargo Austria highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

A kínaiaknak pont tökmindegy a Budapest–Belgrád-vasút

Elvileg a pireuszi kikötőt üzemeltető kínai Coscónak lett volna különösen előnyös, hogy 750 milliárdért kétvágányúsítjuk a Budapest–Kelebia-vonalat Magyarország legdrágább vasútfejlesztésével. Megkérdeztük a Coscót, és kiderült: nekik lényegében mindegy, hogy a tehervagonjaik 70-nel vagy 100-zal mennek ezen a szakaszon, amíg a teljes balkáni úton nagyságrendekkel több időt vesztenek. Varga Mihály a kínai boltosok egységcsomagjainak vámoltatásáról magyarázhatott.

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cégvezetőt

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása kapcsán, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

A MÁV Cargo vezetője tagadja a korrupciós vádakat

A MÁV Cargo teherszállítási ágát megvásárló osztrák állami vasút egykori vezetője tagadja, hogy az ÖBB felügyelőbizottsági ülésén valaha szóba került volna kenőpénz kifizetése,tanácsadói és lobbiszerződés.

Házkutatásokat tartottak Ausztriában a MÁV Cargo-privatizáció ügyében

A Budapesti Ügyészség kérésére házkutatásokat tartottak hétfőn Ausztriában a volt MÁV Cargo (jelenleg Rail Cargo Hungaria) privatizációjának ügyében - jelentette egy osztrák gazdasági hetilap.

Távozott a Geuronet-ügy szellemi atyja

Kiszállt az ÖBB igazgatóságából Gustav Poschalko, az a vezető, aki osztrák részről szorgalmazta a MÁV Cargo megvásárlását, és aki aláírta az ismeretlen magyar Geuronet Bt. tanácsadói szerződését, amely így csaknem kétmilliárd forint sikerdíjat kasszírozott a privatizáció után.

Üzleti korrupció: a Strabagtól a Daimlerig

Nem a Daimler-ügy az első nemzetközi korrupciós botrány, amelyben felmerül a gyanú, hogy magyar kormánytisztviselők vagy politikai pártok kenőpénzeket fogadtak el. Az is előfordult, hogy magyar cégvezetők keveredtek külföldön vesztegetés gyanújába.

Csontvázak a MÁV szekrényében is?

Hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetője ellen – értesült lapunk. Vizsgálják a cégnél kötött munkaszerződéseket, a tanácsadói szerződéseket és a végkielégítéseket. Eközben a Legfőbb Ügyészség áprilisig meghosszabbította a MÁV Cargo Zrt. privatizációját vizsgáló nyomozás határidejét.

Jámbor Gyula - Szabó Anna : Válaszcikk a kétmilliárdos sikerdíjügyben

Csodálkoztunk, bár nem lepődtünk meg, hogy a MÁV Cargo privatizációja körül sertepertélő, titokzatos tevékenységéért kétmilliárd forintos sikerdíjban részesült minibétét és az egész adásvételi tranzakciót ismét az SZDSZ egyik médiakurátora vette védelmébe...
Találatok: [49]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>