language

Személyek:

Rákosfalvy Zoltán highlight_off

Rákosfalvy Zoltán

Rákosfalvy Zoltán Győr egyik legbefolyásosabb üzletembere, Borkai Zsolt korábbi polgármester jó barátja, a Borkai-botrány egyik érintettje. A győri önkormányzatnak is dolgozott ügyvédként. Először az "audis földek" miatt került a figyelem középpontjába, de később azért, mert a győri és a pécsi kaszinó mellett Miskolcon is kaszinótulajdonos lett. Rákosfalvy cége nyilvános pályázat nélkül kapta meg a miskolci kaszinó üzemeltetési jogát, a piaci szereplők szerint ezzel ő lett a második legnagyobb kaszinótulajdonos az országban. Rákosfalvy cége szerezte meg a győri Vaskakas házat is, ami Győr szépen felújított terének egyik legimpozánsabb épületegyüttese. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [48]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

A NER titkolózó milliárdosai újabban nem bizalmi, hanem alapítványi vagyonkezelőknél rejtik el a pénzüket

Dúsgazdag üzletemberek tucatjai alakítottak vagyonkezelő alapítványokat az elmúlt hónapokban, akik szoros kapcsolatban állnak az Orbán-rendszerrel. A trendi alapítványi megoldás a bizalmi vagyonkezelőknél is jobban védi a magánszférát.

Biztonsági rendszerek szolgáltatásába kezd egy kormányzati kapcsolatokban bővelkedő befektetői kör

A résztvevők ismert szereplők üzlettársai.

Kaszinók, cigi, satöbbi - A leggazdagabb magyarok 5+1 vagyonkezelő alapítványa

Az elmúlt hetekben sorra írtuk meg a leggazdagabb magyarok újonnan gründolt vagyonkezelő alapítványait. Most ezeket listázzuk.

Vagyonkezelő alapítványokba helyezik vagyonukat a leggazdagabbak

Vagyonkezelő alapítványokba helyezik a vagyonukat a leggazdagabb magyarok közül egyre többen. A szakértő szerint ezzel megkönnyítik a családon belüli örökösödést, a nyilvánosság pedig nem tudhatja meg, hogyan alakul a vagyongyarapodás. Az alapítványoknál csak az nyilvános, hogy mennyi pénz kerül oda, de annak a sorsa utána már nem ismert. A DK szerint ezzel a kormányközeli vagyonokat akarják eldugni az emberek szeme elől.

Borkai nem tudja hányszor fizetett prostituáltaknak

Végigcsinálta volna a polgármesterséget, de egyedül nem bírta a nyomást, a Fidesz magára hagyta, azért mondott le a 2019-es győzelme után. Arra nem emlékszik, hányszor fizetett prostituáltaknak, az pedig meggyőződése, hogy az ellenzéknek és a DK-nak volt érdekében az ő lejáratása. Abba viszont megrendítő még belegondolnia is, hogy a Fidesznek ehhez bármi köze lehetett. Ezekről beszélt Borkai Zsolt a Partizánnak adott hosszú interjújában, ami több mint öt órás, és amit a Partizán azért publikált vágatlanul, mert szerintük azt Borkai le akarta tiltatni.

Válság ide vagy oda, a NER-média és a hatalomközeli celebek 2022-ben is kaszáltak

A 2022-es gazdasági visszaesést még az államhoz közel álló cégek is megérezték, a kormányközeli kommunikációs vállalatok és hírességek azonban még a tavalyi évet is masszív bevételekkel zárták.

Megtaláltuk a „tenderkirály” cégeket és a várost, ahol több száz megbízást nyertek

Amióta a budapesti Korrupciókutató Központ nyilvánosságra hozott pár érdekességet a magyarországi közbeszerzésekről, mindenki azt találgatja, melyik lehet az a fideszes város, ahol 3 cég szinte minden közbeszerzést megnyert, amin indult, ráadásul verseny nélkül. Az Átlátszó egy közbeszerzési szakértő segítségével kiderítette, hogy a meg nem nevezett település Győr, a három vállalkozás pedig a STRABAG Általános Építő Kft., a KIFÜ-KAR Zrt. és a VILL-KORR HUNGÁRIA Villamosipari Kft. volt. Mindhárom cég tulajdonosai erős politikai hátszéllel rendelkeznek.

A Borkai-videó miatt ismertté vált győri ügyvéd vett egy házat 300 millióért, Győr városa most hétszázat ad érte

Rendkívüli, zárt ülést tartott kedd reggel a városi közgyűlés előtt a győri önkormányzat Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága. Az ugytudjuk.hu értesülései szerint a napirenden a Schäffer-ház, vagy más néven a Vaskakas ház, illetve az azt birtokló Püspökvár Kft. fevásárlása volt.

Garancsi István körére szabták az online sportfogadás illiberalizálását

Mégis megnyitják a magyar piacot az online sportfogadás magánszolgáltatói előtt. A kormány az Európai Unióhoz már be is nyújtotta a törvénytervezetet, amely formailag megfelelhet a brüsszeli elvárásoknak, gyakorlatilag azonban a Habony–Garancsi-kör további térnyerését alapozza meg.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a győri Audi-telek értékesítésekor

Megszüntette az eljárást a rendőrség az Audi győri Logisztikai Központjának létesítése előtti földügyekben. A Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának határozata szerint "a cselekmény nem bűncselekmény".
Találatok: [48]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>