Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Rivalda Stúdió Művészeti Iroda Közhasznú Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Kiszolgáltatott szerepbe kerülnek a színházak a tao megszüntetésével

A kormány döntése értelmében megszűnhet az előadó-művészeti tao-támogatás. A sokat bírált rendszer számos visszaélésre adott lehetőséget, és a befolyt pénz figyelemreméltó része vándorolt fiktív intézményekhez. A támogatás eltörlése azonban sok magán- és független intézmény létét veszélyezteti, de hatását még a legnagyobb kőszínházak is megérzik majd.

Közpénzmilliárdok égnek el gagyi magyar popkoncerteken

Miközben ömlik a tao-pénz Felcsútra és a magyar fociba, a milliárdok árnyékában meghúzódik a kultúratámogatás, azon belül is az előadó-művészeti tao. Ez az évi 20-30 milliárd forint elenyésző ahhoz képest, amennyit Orbán Viktor kedvenc sportjára költenek a cégek, de még így is akadnak olyan vállalkozások, amelyek évek óta kihasználják a rendszer hibáit, és súlyos százmilliókat húznak le az államról és az emberekről. Ha eddig nem tudta, miért zenél minden jött-ment tehetségkutatós szimfonikus zenekarral, akkor most garantáltan meg fog világosodni.

Csak ügyeskedjetek – A társasági adó és a huncutságok

Válaszolt az Előadó-művészeti Iroda a tao-pénzekkel kapcsolatos visszaélésekről, illetve a törvényi kiskapuk kihasználásáról írt cikkünkben feltett kérdéseinkre. Egyáltalán nem nyugodtunk meg tőle.
Találatok: [3]  Oldalak:   1