Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

RosGas highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

EMFESZ: Meghosszabbodott cégjáték

A felszámolás alatt álló EMFESZ Kft. lakossági követeléseit egy a vállalat – jog szerint előzőnek titulálható – vezetéséhez köthető cég szedi be. A ciprusi Mabofit a jogerős döntések ellenére a felszámoló kifogásai miatt továbbra sem jegyzik vissza tulajdonosként.

Inkább Góczival, mint a Mabofival működik együtt az EMFESZ-felszámoló

A látszólagos előrehaladás ellenére kafkai módon egyre csak halmozódó eljáráshalom állja az ukrán Dmitrij Firtas útját abban, hogy visszakapja a tőle három éve – hatósági közreműködéssel – eltulajdonított, mára tönkrement gázcégét, az EMFESZ-t. A felszámolóbiztos sem kezdeményezi bejegyzését, sőt jogi képviseletre ugyanazt az irodát kérte fel, mint az előző ügyvezető.

Moszkvában is jogtalannak találták az EMFESZ eladását

A moszkvai választott bíróság is jogtalannak ítélte az EMFESZ Kft. 2009 áprilisában történt eladását a svájci RosGasnak. A korábbi tulajdonos, a Mabofi Holdings szerint ezzel végleg elhárult minden akadály a Mabofi törvényes tulajdonosi jogainak helyreállítása elől, ám időközben a bíróság elrendelte az EMFESZ még tavaly augusztusban indítványozott felszámolását.

Lengyel gázmezők miatt folyik a harc az EMFESZ-ért

Az elmúlt hónapokban felélénkült az EMFESZ Kft. kiterjedt lengyel gázmezőiért vívott sajátos harc. Az egyik oldalon az ukrán Dmitro Firtas áll, a másikon pedig a RosGas nevű ismeretlen svájci cég mögé húzódó, vélhetően orosz körök. 2009-ig az EMFESZ tulajdonosa Firtas ciprusi érdekeltsége, a Mabofi volt.

Az Emfesz felülvizsgálatot kér a tulajdonosi per ítélete miatt

Felülvizsgálati kérelemmel fordul az Emfesz - Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi Kft. a Legfelsőbb Bírósághoz a Fővárosi Ítélőtáblának a tulajdonosváltással kapcsolatban hozott elmarasztaló ítélete miatt - közölte Góczi István, az Emfesz egyik ügyvezetője.
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>