Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Sávoly highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

„Majd Mészáros megveszi. Az összes Balaton-part az övé”

A remény is haldoklik a csöppnyi Sávolyon, amit magára hagytak egy elkezdett, de sohase befejezett motorpályával. A somogyi község nyakán maradt egy méregdrága szennyvízdíjat hozó tisztítómű, a pálya utáni fellendülésben bízva egy rakat hitel és az illegális szemét halmai. Mészáros mellett már Soros Györgynek is örülnének, ha befejezné a Balatonringet.

A Grupo Milton eltűnt: nem lesz Pécsett felhőkarcoló a pokoli toronyból?

Sávoly és Páty után Pécsett is beígért de el sem kezdett, kétes sorsú beruházásokkal kapcsolódik össze a spanyol Grupo Milton ingatlanfejlesztő cég neve. A dél-dunántúli városban kilátásba helyezett 100 milliárd forint értékű fejlesztésekből eddig semmi sem valósult meg.

Miért hallgat az ingatlan-botrányokról a politika?

Az ingatlan beruházások kapcsán elhíresült a „spanyol modell” saját hazájában és Európában is megbukott. Lényege: a jutányos áron megvett szűz területeken ambiciózus mega-projektek felépítését ígérik, hogy azután, kijárva tetemes állami, illetve EU-s támogatásokat befolyásos politikusoktól, az átminősített területen a beruházást el sem kezdik, illetve félbehagyják, vagy az ingatlanokat hatalmas haszonnal továbbadják.

Sávoly: vannak kockázatok

Adottak a feltételek ahhoz, hogy szerdán lezáruljon a Balatonring beruházás hitelszerződésének előkészítése, és azt a felek alá is írják. Ez a feltétele annak, hogy határidőre elkészülhessen a motorversenypálya – közölte péntek délután Suchman Tamás , a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a sávolyi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a helyszínen, Sávolyon tartott tájékoztatóján.
Találatok: [4]  Oldalak:   1