language

Személyek:

Schmitt Pál highlight_off

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off

Schmitt Pál

Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. –) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968, 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus, 1983 és 2010 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, majd elnöke, 1995 és 1999 között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke.

2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG hetilap kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. Március 29-én a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, április 2-án lemondott államfői tisztségéről, megtartva a volt államfőknek járó, nagy összegű életjáradékot. Schmitt továbbá az egyetlen olyan magyar köztársasági elnök, aki hivatali ideje alatt egyetlenegy törvényt sem küldött vissza a parlamentnek és egy törvény esetében sem kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Lábjegyzetek Doktor Plágium erkölcsi nekrológjához

A hagyaték része lehet, hogy harc indul a diplomamaffia után doktorbűnözés ellen. Egyrészt revánsként, hogy vizsgálják meg a komonisták tudományos munkáit is. Főleg ha nem úgy szelektálunk, hogy az én plagizálóm kreatívan hasznosította a törzsanyagot, a tied pedig mocskos tolvaj. Igen, ami a doktorálás terén van, az egykor (és sok tekintetben ma is) a tudományos korrupció, agyatlan sznobizmus és az uborkafára kapaszkodók rangkórságának, titulus-fetisizmusának keveréke.

Schmitt-botrány: most jön a java

Mai, első hivatalos programján szembesülhet plágiumgyanús doktori disszertációja botrányával Schmitt Pál, ám aligha valószínű, hogy érdemi magyarázattal áll elő. Az államfő csütörtökön az egri Eszterházy Károly Főiskolára látogat - ott tanít Kertész István is, aki summa cum laudéval minősítette a dolgozatát. Ha be is bizonyosodik, hogy az államfő "kreatívan hasznosította" 1992-ben egykori sportdiplomata kollégája kéziratát, a szerzői jogok megsértése már régen elévült.
Találatok: [5]  Oldalak:   1