language

Akták:

Simicska-közeli cégek állami megbízásai highlight_off
Vitorláskikötő highlight_off

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a közpénzből finanszírozott tendereket és megkerülhetetlen szerepet töltenek be nem csak az építőiparban, de a hirdetési piacon is. Simicska Lajost Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársaként szoros viszony fűzi több vezető Fideszes politikushoz is.

 

Simicska Lajos felemelkedése és bukása (RTL Klub, Házon kívül 2017-06-14)

Vitorláskikötő

Vitorláskikötő

A balatonfüredi Záhonyi Ferenc utca 8., illetve 10. szám alatti telkek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től 2012 őszén ingyen kerültek át a város tulajdonába. Alig négy hónappal később a  - korábban évi 30 milliárdos nyereséget termelő - területen található olimpiai központot rövid határidővel pályáztatták és határozatlan időre, évi 15 millió forintos bérleti díj fejében hasznosításra bérbe adták a Közgép Zrt., a Swietelsky Kft. és Fonyó Károly alkotta Solum-Invest nevű konzorciumnak.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Kormányrendeletet kell módosítani, hogy megépülhessen a Közgép balatonfüredi szállodája

Tavaly márciusban szerezte meg a balatonfüredi vitorláskikötő, a volt olimpiai központ földhasználati jogát Fonyó Károly, a Közgép és a Swietelsky konzorciuma, a Füred 2017.
Találatok: [1]  Oldalak:   1