language

Személyek:

Somlai Bálint Fülöp highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [31]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Fényűző ingatlanokat vett Dubajban egy cég, amely mögött a Matolcsy-kör tűnik fel

„A One at Palm Jumeirah az elegancia és az exkluzivitás teljesen újragondolt megközelítése. […] A művészi tervezés valódi mesterműve, és a luxus életmód csúcspontja minden tekintetben.” Ezt írja honlapján az Omniyat nevű ingatlanfejlesztő cég arról a 25 szintes felhőkarcolójáról, amely az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaj híres pálmafa alakú szigetén, a szigetre vezető autóút közelében nyúlik az égbe. Az Omniyat szerint ennek az ikonikus épületnek a lakói a „világ legexkluzívabb klubjába” kapnak tagságot, és a „legteljesebben megélt életet ünnepelhetik” One at Palm Jumeirah-beli rezidenciájukban.

A júniusi MNB-centenárium helyett jövő februárra fejezi be Matolcsy fiának barátja a másfélszeresére drágult jegybankszékház-felújítást

Megújult székházban ünnepli 100 éves fennállását a Magyar Nemzeti Bank – ezzel a címmel adott hírt 2021. májusi közleményében a jegybank arról, hogy elkezdődtek a Szabadság téri műemléki épületének a felújításai (a közleményt nem dátumozták, de annak nyomán a Portfolió május 21-én írta meg a felújítás hírét). A munkálatokra a jegybankelnök Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám barátjának, Somlai Bálintnak a cége kapott generálkivitelezői megbízást. A Raw Development Kft.-vel a 2021-es bejelentés szerint 54 milliárd forintra szerződtek.

Háború készül az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank között

Készülőben van egy ÁSZ-jelentés, amely muníciót szolgáltat a kormánynak a jegybank feletti ellenőrzés visszaszerzéséhez. A Magyar Nemzeti Bank működéséről szokatlanul éles véleményt fogalmaz meg az Állami Számvevőszék, amivel új frontot nyit a kormány és a nemzeti bank vitájában. A jegybank néhány ügyben közben csendben kapitulált.

Így kerültek a Matolcsy família környezetébe az MNB-alapítványok egyes vagyonelemei

A jegybanktörvény módosítása után alaposan ellenőrizhetik az MNB-alapítványt és cégeit, és ez kiverte a biztosítékot Matolcsy Györgynél. Egyes vagyonelemek Matolcsy fiának környezetében tűntek fel.

Bár egy hónapja bejelentették, hogy másfélszer többet kap Somlai Bálint az MNB felújítására

„A társaságunk és a fővállalkozó között létrejött vállalkozási szerződést a felek mindeddig nem módosították, sem a vállalkozói díj összege, sem a beruházás tervezett ütemezése, sem pedig a szerződés szerint várható befejezés tekintetében” – ezt válaszolta az MNB Ingatlan Kft. arra az idén január eleji levelünkre, amellyel közérdekű adatkérést nyújtottunk be a jegybank tulajdonában álló társaságához.

Matolcsy György jegybankja újabb tízmilliárdokkal dobja meg Matolcsy fiának barátját, Somlai Bálintot

Hétfőn úgy értesültünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri műemléki épületének felújítása a másfélszeresére drágult. A munkálatokra eredetileg Matolcsy Ádám barátjának, Somlai Bálintnak a cége kapott generálkivitelezői megbízást, a 2021-es bejelentés szerint 54 milliárd forintért, a 444-hez eljutott hírek szerint ez az összeg 80 milliárd forint fölé emelkedett. A forrásunk azt mondta, erről múlt héten készült el az akkor még elnöki döntésre váró előterjesztés az MNB-ben.

Matolcsy Ádám és baráti köre jól megszedte magát a 400 milliárdos veszteséget termelő jegybankon

A Magyar Nemzeti Bank 400 milliárd forintos vesztesége ellenére is nyereségesek lettek tavaly a jegybank rendszeres partnerei.

Rengeteget kerestek Matolcsy Ádám és barátai a Nemzeti Bankon

A Magyar Nemzeti Bank több százmilliárd forintos vesztesége ellenére is nyereségesek lettek tavaly a jegybank rendszeres partnerei. A bank székházát felújító holding több mint 13 milliárdos profitot ért el tavaly, míg a jegybank kommunikációját végző cég 3 milliárdos árbevétele mind a Nemzeti Banktól érkezett. Jól ment Matolcsy György fiának bútorcége is, Matolcsy Ádám 300 millió forint osztalékot vett fel a cégből.

Megtört a trend: 30 milliárdos visszaesést produkált a Matolcsy-fiú barátjának cége

Tavaly megtört a NER egyik csodacégének közel egy évtizedes növekedési pályája. A Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri központját felújító Raw Development Kft. 2022-ben megközelíteni sem tudta az előző évi rekorderedményeit.

New York-i luxuslakás, Porschék és egy Ferrari – Matolcsy György fia és ismerősei sokszor bukkanak fel

A luxusautópark csak a jéghegy csúcsa: minél mélyebbre ásott a Házon kívül stábja, annál megdöbbentőbb értékű vagyontárgyakat talált, a szálak pedig Matolcsy György fiához, Matolcsy Ádámhoz és barátaihoz vezettek. Sokmilliárd forint vándorolt magántőkealapokba, amikről nem kötelező elmondani, hogy kik a tulajdonosai, ha vannak egyáltalán. A magántőkealapokról ugyanis kijelenthető, hogy aki pénzt rakott bele, csak befektető, nem tulajdonos.
Találatok: [31]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>