Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Somody Imre highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

A hosszú siker titka – Portré Pásztor Béláról

Talán Európa-szerte egyedülálló módon, közel fél évszázada vezeti az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központját, Veresegyházat Pásztor Béla polgármester. Már a Kádár-korszakban is azt vallotta, hogy a közjó érdekében időnként át kell lépni az életidegen szabályokat. Poros kis faluból tette közel fél évszázad alatt az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központjává Veresegyházat a város ma is hivatalban lévő polgármestere, Pásztor Béla. A Kádár-korban induló településvezető pályafutása azonban korántsem nélkülözi az ellentmondásokat.

Meg sem kérdeztek minket!

– Az egyik nap még a miénk volt egy egymilliárd forint értékű modern létesítmény, másnap az állam elvette tőlünk az egészet. És még csak kárpótolni sem akar minket a súlyos vagyonvesztésért – panaszolja Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere.

Felmentették a csúcstartó polgármestert

Kemény fricskát kapott az ügyészség a Budapest Környéki Törvényszéktől, amely hétfőn első fokon felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Pásztor Bélát, Veresegyház polgármesterét. Az ítélet szerint a leghosszabb ideje - 1965 óta - hivatalban lévő településvezető nemhogy anyagi hátrányt nem okozott a városának, hanem még gyarapította is az önkormányzat vagyonát.

Házkutatás a meddőségi klinikán

Házkutatást tartott a rendőrség a Ciris meddőségi magánklinikán. Tiltott petesejt-kereskedelem gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, mert felvetődött, hogy az intézmény páciensei anyagi ellenszolgáltatásért adományoztak női ivarsejteket. A klinika tagadja, hogy törvénysértést követett el.

Klinikai eset

Soron kívül jutott engedélyhez Somody Imre új lombikbébiközpontja, noha az üzletember tulajdonostársa korábban egy olyan kórházi osztályt vezetett, melynek ügyében csalás gyanújával folytat nyomozást a rendőrség.
Találatok: [8]  Oldalak:   1