language

Helyek:

Somogy megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [407]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

„Egyértelmű, hogy ez ajándék a kampányért, mi másért kapott volna egy cigány egyesület egy sportos Audit?”

– Egyértelmű, hogy ez ajándék a kampányért, mi másért kapott volna egy cigány egyesület egy sportos Audit? A kisbuszt, mint amilyet a falu is vett, megérteném, az tényleg hasznos, de egy ilyen kocsival mire mennek? Nem is használja más, mint az elnök, a Balogh, volt vele a horvát tengerparton és Németországban is. Ha beszélnek vele, kérdezzék már meg, mit csinál az egyesület az autóval? – szakadt ki egy szuszra egy férfiből, amikor a Babócsai Romákért Egyesület (BRE) elnöke, Balogh József, illetve állami támogatással vett autója felől érdeklődtünk.

Közterületet zárt le magának négy szálloda a Balaton-parton, Siófok most próbálná újra megnyitni

Siófokon van a parti sétánynak egy szakasza, amely közterületnek számít, az ott lévő négy szálloda mégis lezárta a nagyközönség elől. Az önkormányzat egy előterjesztés nyomán elkezdte beleásni magát az ügybe, és érdekes dolgok derültek ki.

Lehullt a lepel: ő vette meg a taszári repteret

A taszári légibázis anno az MH Kapos Bázisrepülőtér néven működött katonai légibázisként egészen 2005-ig, amikor is a honvédség gazdasági megfontolásokból teljesen bezárta a repteret. A terület egy részét még 2009-ben adták el a KaposBusznak, a többi részén viszont csak az idő vasfoga dolgozhatott. Egészen 2023-ig, amikor is sikerült új tulajdonost találni az ingatlannak - igaz, meglehetősen kalandos úton.

Lehullt a lepel: ő vette meg a taszári repteret

A taszári légibázis anno az MH Kapos Bázisrepülőtér néven működött katonai légibázisként egészen 2005-ig, amikor is a honvédség gazdasági megfontolásokból teljesen bezárta a repteret. A terület egy részét még 2009-ben adták el a KaposBusznak, a többi részén viszont csak az idő vasfoga dolgozhatott. Egészen 2023-ig, amikor is sikerült új tulajdonost találni az ingatlannak - igaz, meglehetősen kalandos úton.

Hatalmas munkagödör a balatonszemesi Hattyú kemping helyén, 153 lakásos luxuslakópark épül

Idén nyáron Balatonszemes központjában, a volt Hattyú kemping helyén egy hatalmas munkagödör fogadta a nyaralókat. A Balaton-parti telken letaroltak mintegy félszáz fát, hogy ott egy 153 lakásos, medencés luxuslakópark épülhessen, 149 férőhelyes mélygarázzsal. Az ingatlan előtt „jelképesen” leválasztott privát strand lesz, amihez 8 600 négyzetméteren kotrással mélyítik a Balaton medrét és egy 150 négyzetméteres stéget is építenek. Videóriport.

Mit tesz és miért a kormányhivatal a Siófok-Törekiben történő földvásárlások ügyében?

Siófok-Törekit kinézte magának a NER, de az ottani civilek nem hagyják magukat. Cikkeink nyomán, amelyekben a NER térnyerő taktikáiról és a Törekiben működő lómenhely viszontagságairól írtunk, több hiteles dokumentumot kaptunk, amelyekből az derül ki, hogy a kormányhivatal jobb keze időnként nem tudja mit csinál a bal. Előfordul, hogy ugyanazon dokumentumba kerülnek ellentmondó állítások.

Nagy a csend a kaposvári Gidrán-üzemnél, a közvetítőcég honlapjáról el is tűntek a török járművek

Úgy tűnik, Kaposvár csupán epizódszereplő lesz a „Magyar Hadiipar Felvirágoztatása” című NER-színjátékban. A korábban ideígért háromszáz munkahely, több tízmilliárdos beruházás a jelek szerint megfeneklett. A kaposvári telephelyen ugyanis nem látni túl sok nyomát intenzív munkavégzésnek, a HT Division Zrt. honlapjáról és Facebook-oldaláról pedig eltűntek a pár hete még égre-földre ajnározott Gidránok. Kérdéseinkre sem a járművek 30 évre titkosított beszerzésében közreműködő cég, sem a Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt.

A medencés luxusnyaraló kimaradt Jászai Gellért siófoki földvásárlásának szerződéséből

Beleszeretett a siófoki Jódi-hegy csodás panorámájába a NER-közeli 4iG vezetése. Jászai Gellért medencés-szaunás nyaralót vett, amely papíron a mai napig gazdasági épületnek számít, és amelyet rejtélyes okokból kifelejtettek az adásvételi szerződésből. Nem messze onnan a 4iG alelnöke, Linczényi Aladin építkezik két szomszédos telken. Az engedélyekben két különálló gazdasági épület szerepel, a valóságban azonban nagyon úgy tűnik, hogy összeérnek. A kormányhivatal szerint a 4iG-vezetők telkeivel minden a legnagyobb rendben, miközben a Dharma Ló Menedék Alapítvány központjául szolgáló kis faházat elbontatnák.

Megpróbáltunk bejutni a szántódi Balaland kerítéssel elzárt Balaton-partjára

Hogyan foglalnak teret a NER-közeli körök a Balatonnál, esetenként bírósági ítéleteken, törvényi tiltásokon, rendeleteken is átlépve, újabban ezt már nyíltan is felvállalva? A Narancs.hu cikksorozatában néhány eset felvillantása mellett a nagy nyomulás hátterével, módszereivel foglalkozunk, arra keresve a választ: hogyan jutottunk el a máig, amikor már-már a NER maga a törvény. E cikkünkben arról írunk, hogy a tavasszal átadott szántódi Balaland építtetője szerint a tó úgysem körbejárható, miért pont nekik kéne biztosítaniuk a szabad parti sétányt. A luxusberuházás ugyanis egy komplett partszakaszt elfoglalt és kerítéssel zárt el, ahova ugyan a köznép állítólag bemehet, de fürdeni, napozni nem szabad. Megnéztük, milyen az úgynevezett szabad bejutás a Balaland területére.
Találatok: [407]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>