language

Helyek:

Somogy megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [275]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Élményösvény, látogatóközpont, borteraszok – állami pénzből építik ki a Légli-birodalmat

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal Balatonboglár önkormányzatának adott egyedi támogatást. A település négy konzorciumi partnerrel dolgozik együtt – mind a négy cég a Légli család vállalkozása.

Maguknak osztották az uniós pénzeket a Fidesz-közeli civilek Siófokon

A TOP-os pályázatok úgynevezett szoft fejezetében található CLLD-támogatások elnyeréséhez szükség van egy ernyőszervezetre helyi civil szervezetekből, helyi vállalkozókból, s abban a helyi önkormányzatnak is alapító tagnak kell lennie. Siófokon minden klappolt. Csakhogy – és erre nyilván az uniós kiírók nem gondoltak, mert arrafelé nem úgy gondolkodnak, mint a magyar ugaron – itt ezt úgy sikerült összerakni, hogy mindenki fideszes vagy »közeli« legyen: az alapítók, a bírálók, a nyertesek.”

Idősotthonokban megfertőződött és elhunyt ápoltak kapcsán nyomoz a rendőrség

Az Átlátszóhoz eljuttatott információk szerint néhány félig vagy teljesen illegálisan működő kaposvári idősotthonban a gondozottak többsége megfertőződött koronavírussal, s több mint egyharmaduk elhunyt. Az ügyben a kormányhivatal feljelentése alapján a rendőrség büntetőeljárást folytat, két intézményt kiürítettek. Az otthonok vezetőit korábban már megbírságolták, miután „bejegyzés nélküli szolgáltatást” végeztek.

A gazdaság újabb ágazatai kerültek a NER célkeresztjébe

A kormányzat kedvenc üzleti köreinek segít meghódítani új területeket a légiipartól a vasútijármű-gyártáson át a hadiiparig.

Mészárosék ingatlanosa szálláshely-szolgáltatásra adta a fejét

Szepesi Richárd állami milliárdokkal megtámasztott projektjei sokszor kötnek ki kormányközelben.

Hazardírozhatnak a NER bankjai, amíg Orbán van hatalmon

A jéghegy csúcsa lett volna csak a Budapest Banknál az újdonsült Rogán família meghiúsult milliárdos földvásárlási hitele. A korábban tiszta portfóliójú bankot mostanra kitömték ilyenekkel. „Egy feltételezett kormányváltás után mindkét oldalon ugyanaz lesz a kérdés: ki és hogyan veheti át a NER óriásbankjának irányítását?”

Megállíthatatlanul gyarapodnak a fideszes földesurak – parlamenti toplista hektárról hektárra

Kielégíthetetlen a politikusok földéhsége. A vidékbarát kormánypropagandával szemben az elit adómentesen talicskázza ki a gazdálkodók által megtermelt hasznot az ott élők orra elől.

Fonyódliget: Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újíthatja fel a Erzsébet-tábort nettó 4,4 milliárdért

A zánkai gyermektábor után a fonyódligeti létesítmény felújítását is Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége végezheti. A beruházás érdekessége, hogy a kormány 2016-ban elajándékozta az állami tulajdonban lévő zánkai és fonyódligeti üdülőkomplexumot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, amely 15 évig azt tehet a táborokkal, amit akar. Mindeközben az állam több mint 20 milliárd forintot költ a már nem állami kézben lévő táborok felújítására.
Találatok: [275]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>