language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Helyek:

Somogy megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Mire elkészül az iskola, nem lesz diák, aki ott tanulna

Eredetileg 2020-ra ígérték a babócsai oktatási intézmény felújítását, ám még ma is csak a munka szűk negyedénél tartanak. A félresiklott beruházás miatt egyre több gyereket iratnak be máshova. A tankerület úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

Uniós pénzből épült vendégházak, ahol jól jártak a politikaközeli pályázók

Összeállítást készítettünk azokról a részben vagy egészben uniós támogatásokból megvalósult vadász- és vendégházakról, amikhez a pénzt fideszes (vagy a kormánypártokhoz közeli) politikusok, polgármesterek, illetve családtagjaik nyerték el. Az összegyűjtött családi házaknak tűnő „falusi szálláshelyek” azért problémásak, mert azokban a gyanú szerint a politikusok saját magukat és barátaikat a kelleténél többször látták vendégül. Több esetben pedig csak a sajtóbotrányok után tették publikussá azokat az elérhetőségeket, ahol egyáltalán le lehet foglalni a szállásokat. Egyetlen olyan esetet sem találtunk, amikor a vissza nem térítendő EU-s pénzekkel való ügyeskedés miatt megbüntették volna a kormányközeli nyerteseket.

Medhotel kis hibával

Gyógyszálló építésére kapott uniós pénzt egy vállalkozó, a szálloda el is készült, de az egészségügyi szolgáltatások elmaradtak. A pénzt azért senki nem kérte vissza. (...) A máriafürdői szálló hirdetéséből igencsak hiányoznak az egészségügyi szolgáltatások: a bő fél évtizeddel ezelőtt megnyílt hotel tulajdonosa, mint majdani medhotelre kapott több százmilliós uniós támogatást.

Egyórás interjút adott a Boldog-ügy koronatanúja, néhány új részletről is beszélt

Hosszú, videós interjút adott Nagy Szilárd, a Boldog István ügyét – egy vádalku keretében – borító egykori fideszes polgármester. A kérdező Juhász Péter volt, aki saját videócsatornáján osztotta meg az interjút. Néhány újabb részlet, érdekesség és név elhangzott az egyébként még decemberben felvett interjúban.

Újabb százmillió forint uniós pénz a Lázár János kedvenc tokaji borászfalujában tevékenykedő egyesületnek

Ezúttal több mint százmillió forint uniós pénzt nyert régi ismerősünk, a Régiók Fejlesztéséért Egyesület, akik Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter kedvenc borászfalujaként emlegetett Mádon, valamint Balatonvilágoson és Balatonfenyvesen fognak kertészkedni. Az egyesületről 2015-ben írtunk, akkor eléggé unióspénz-szivattyúnak tűntek.
Találatok: [9]  Oldalak:   1