language

Kulcsszavak:

élelmiszeripar highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

A fél országot alapítványba mentették a leggazdagabb magyarok

A kaszinók és a cigi után a foci környékén is felbukkantak a vagyonkezelő alapítványok. Kisvárdán már a főszponzor és a mindenható sportigazgató is így látta biztosítva a jövőt.

Három év alatt 714 százalékos növekedés - mit tudnak ezek a NER-cégek?

A szinte semmiből pillanatok alatt százmilliárdos árbevétel – ezt produkálta az a két kommunikációs cég, amelyeket Magyar Péter állami hátszelű túlárazással vádol, és amelyeknek az utcai óriásplakát-kampányai elől 2017 óta elmenekülni is lehetetlen volt.

Lassan minden alapítványi tulajdonban lesz Magyarországon

Most éppen a hazai csirkefeldolgozás legnagyobb szereplőjének NER-es bekötésű tulajdonosa bízta tekintélyes vagyonát egy családi alapítványra.

Felébredt téli álmából a Szerencsejáték-cég, rögtön kiszórt 639 milliót a szokásos körnek

Az állami szerencsejáték-pénzből sok régi ismerősnek jutott: a Nobilis-család vitorláspartnerének cége 210 milliót, az ATV volt igazgatósági tagjának vállalkozása 100 milliót kapott. De jutott a pénzből az Ismerős Arcok basszusgitárosának, egy balatonkenesei jachtklubnak, horgászegyesületnek, repülős alapítványnak és két magántőkealap-érdekeltségű cégnek is.

Nincs megállás: újabb iparágakat kebeleznek be a NER-elit titkos magántőkealapjai

Ez a cikk nem született volna meg, ha előző magántőkealapos írásunk óta nem uralt volna el szinte minden magyar stratégiai ágazatot az a gyakorlat, hogy efféle titkos pénzeszsákokból finanszírozzák a NER nagybevásárlásait. Tudjuk, látjuk tehát, hogy „hol a lé”, csak azt nem, honnan van és pontosan kié. Ami biztos: mostanra 78 bejegyzett magántőkealap lett, és ebből 55-öt Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Matolcsy György- vagy Rogán Antal-közeli cégek kezelnek.

Lőrinc, a barát

Újabb vállalatokkal és sokmilliárdos megrendelésekkel lassan szinte simicskányi méretűvé duzzad Mészáros Lőrinc és családja birodalma. Gyors gazdagodásáról nemcsak a konkurensek gyűjtik az adatokat, hanem a közbeszerzéseket árgus szemmel figyelő Európai Unió is.

Hogyan kerültek búvárok az állami disznóhúsbizniszbe?

Hogyan kaphat megbízást a hazai disznóhús külföldi reklámozására egy olyan cég, melyet tavaly alapítottak azzal a céllal, hogy búvároknak építsen merülőmedencét? Megpróbáltunk utánajárni, hogy jutott a 35 milliós megbízáshoz a rejtélyes Medusa Center.

Korrupciós vád van, feljelentés nincs

Nem tesznek feljelentést a rendőrségen, ennek ellenére korrupcióval vádolják a szocialisták a távozó Orbán-kormányt az utóbbi hetek döntései miatt, amelyeket - ígérik - felülvizsgálnak. Kormányhatározatból tömérdek született azóta, hogy kiderült: a Fidesz-MDF elveszítette a választásokat.
Találatok: [8]  Oldalak:   1