language

Intézmények:

Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. highlight_off

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Mészáros Lőrinc gyerekeitől is kapott pénzt a Fradi

Nem kevés dotációt adtak egyik cégükön keresztül a Ferencvárosi Torna Clubnak, amit az egyesület az utolsó fillérig el is költött.

Mészárosék elárulták: 854 milliót nem fizetnek be a büdzsébe a TAO miatt

Mészáros Lőrinc és családjához szorosan kötődő cég a Fejér-B.Á.L Zrt. kiegészítő mellékletében tűnt fel: "Látvány-csapatsportok támogatása 88,9 millió forint". A közel 90 milliós támogatás mellé egyébként csupán 38,1 millió forint tényleges adófizetési kötelezettség keletkezett a 2019-es év tevékenysége után. Az R-Kord Kft. 261 millió forintot, Mészáros és Mészáros Kft. 459,9 millió forint utalnak el TAO-támogatásként. A négy társaság összesen 854 millió forintot pumpált a TAO-támogatások rendszerébe, költségvetésbe 839 millió forintot fizettek be a sokmilliárdos árbevételük után.

Megszereztük és nyilvánosságra hozzuk a határon túli fociakadémiák támogatásáról szóló szerződéseket

Magyarországon olyan ütemben nőnek ki a földből az újabbnál újabb stadionok, hogy a focirajongók is alig tudják követni, milyen új létesítménynek kellene örülniük éppen. A magyar kormány nemcsak a profi futballisták, de az utánpótlás irányába is rengeteg közpénzt irányított, csak a leghíresebb, a felcsúti fociakadémiára több mint húszmiliárd forintot költött – TAO-támogatások formájában – az elmúlt években. A nemzeti futballmánia nem állt meg a határoknál, néhány éve a szomszédos országok magyarlakta területein is építkezések kezdődtek. Azóta különböző állami szervezeteken keresztül sok milliárd forintnyi közpénzt költöttünk határon túli futballakadémiákra. Arról eddig keveset lehetett tudni, hogy a külhoni magyar sportklubok pontosan mire kapták ezt a pénzt, mi viszont megszereztük és most nyilvánosságra is hozzuk az erre vonatkozó szerződéseket. Cikksorozatunk első részében a Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában működő magyar fociakadémiák eddig összesen 16 milliárd forintnyi magyar állami támogatásáról lesz szó.
Találatok: [3]  Oldalak:   1