language

Intézmények:

Föld-Trans 2001 Kft. highlight_off

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Fogd a pénzt és fussanak! Magyarország és az atlétikai világbajnokság

Augusztus 19–27. között Budapesten lesz a 19. atlétikai világbajnokság. A magyarok már most elsők a stadionépítés versenyszámban, de szépen csillognak a Fidesz-klientúra érmei is, miközben nem egyértelmű, hogy a helyén kezeljük-e az eseményt.

A Mészáros-gyerekek cége készítheti elő az atlétikai stadion helyszínét 4 milliárd forintért

A Fejér-B.Á.L Zrt. a Föld-Trans 2001 Kft.-vel együtt végzi el a munkát, miközben azt sem tudni, hogy a Budapesti Atlétikai Aréna valóban megépülhet-e, hiszen többek között a főváros új vezetése is ellenzi. Az épületbontások mintegy 4 milliárd forintos költsége mellett lapinformációk szerint a tervek elkészítése 4,7 milliárdba került, a kormány pedig az atlétikai világbajnokság megrendezésére 31,5 milliárdot különített el. Eddig ezek a költségek ismertek, de az, hogy a sportlétesítmény megépítése mennyibe kerülhet majd, még nem.

Kormányközeli haver állt be Mészáros eszéki focicsapata mögé

Újabb támogatók érkeztek a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő eszéki focicsapat szponzorai közé.

Beindult a biznisz Mészáros Lőrinc horvát focicsapatánál

Rekordösszegért adott el egy játékost Mészáros Lőrinc horvátországi futballcsapata, az NK Osijek épp egy nappal azelőtt, hogy a horvát válogatott világbajnoki döntőt játszott volna. Helyi lapértesülések szerint a dalmáciai Sinjben nevelkedett Mateo Baracért 1,2 millió eurót, azaz jelenlegi árfolyamon közel 400 millió forintot fizetett a Rapid Wien. Ennyit korábban egyetlen labdarúgóért sem kapott még az Eszék.

Az új Puskás-stadion: 200 milliárdért kapunk kevesebbet

A magyar közvélemény szinte megbénult, amikor kiderült, hogy 190 milliárd forintból épül fel az új Puskás Ferenc Stadion. Aztán a sokkból felocsúdva eszünkbe jutott pár ünneprontó kérdés a monumentális projekt kapcsán. Van-e bármilyen racionális magyarázat a stadion árára? Az eredeti tervekhez képest végül megőrzik-e a régi Népstadion helyi védettség alatt álló lelátóját, vagy az ikonikus lépcsőtornyokat, ahogy az korábban elhangzott? Lesznek-e a stadionban a futballon kívül hat-hét másik sportágnak is edzőtermei, ahogy mondták? Világszinten is egyedülálló építészeti bravúr lesz-e az új létesítmény, ahogy ígérték? Lehet-e már most látni olyan tervezésbeli hiányosságot, ami tovább fogja emelni a projekt költségeit?

Stadionláz, 3. rész: Minden út Felcsútra vezet – a stadionépítő cégek toplistája

Átnéztük a vonatkozó közbeszerzéseket és 60 milliárd forintnyi, stadionfejlesztésekhez kötődő megbízást találtunk. Nem meglepő, hogy a nagy nyertesek között tolonganak az Orbán-rendszerhez szorosan kötődő vállalkozások.

Négymilliárd forintért bontják a Puskás Stadiont

Bár a megrendelő Nemzeti Sportközpontok vonakodott elárulni, az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent, hogy a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma nettó négymilliárd alatt bontja el a Puskás Stadiont. Az egykori Népstadion helyén 2019-re 63 ezer férőhelyes futballstadion épül százmilliárd forintért.

Indul a százmilliárdos Puskás-projekt – itt az utolsó drónfelvétel a Népstadionról

Négy építési megbízás után, újfent konzorciumi tagként, a legnagyobb hazai stadionberuházás, az új Puskás Stadion bontási munkálatait is a ZÁÉV Zrt. nyerte el. Ezúttal a Föld-Trans 2001- Kft.-vel együtt dolgozik a cég, hogy mennyiért, azt egyelőre nem hajlandó elárulni a Nemzeti Sportközpontok. Az új, 68 ezer férőhelyes Puskás Stadionnak 2019-re kell elkészülnie, legalább százmilliárd forintba fog kerülni, a korábbi terveknél kevesebbet fog tudni és csak a futballnak fog otthont adni. A ZÁÉV tavaly tulajdonost váltott, emögött sokan Mészáros Lőrincet vélték felfedezni, de a menedzsment két tagja lett a tízmilliárd forint feletti bevételű építőipari cég új tulajdonosa.
Találatok: [8]  Oldalak:   1