language

Személyek:

Gyárfás Tamás highlight_off

Kulcsszavak:

Gyárfás Tamás

Gyárfás Tamás (Budapest, 1949. március 22. – ) sportriporter, sportvezető, televíziós producer, a Magyar Úszó Szövetség elnöke 1993 és 2016 között, az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Gyárfás neve is előkerült az Európai Úszó Szövetség új korrupciós botrányában

Korrupciós vádak jelentek meg a német, angol és ausztrál sajtóban az Európai Úszó Szövetség (LEN) egyik vezető tisztségviselője ellen - írja az MTI. Az állami hírügynökség cikke így folytatódik, kiemelés tőlem: „A svájci és olasz államügyészséghez beérkezett dokumentumok szerint a LEN három olasz vállalatnak adott számlákat, amelyekért nem kapott semmiféle szolgáltatást."

Több tízmilliós túlszámlázások Gyárfás Tamás idején

Több tízmillió forintos túlárazással épített faházat és kertet annak idejen a Gyárfás Tamás vezette úszószövetség a saját telkén - derült ki abból a független könyvvizsgálói jelentésből, amit Bienerth Gusztáv, a MÚSZ új elnöke rendelt meg. Mint arról korábban beszámoltunk, az Origo értesülései szerint Gyárfás idején történtek miatt feljelentést tesz az úszószövetség.

Súlyos pénzügyi visszaélések lehettek Gyárfás Tamás úszóelnöksége idején

Nagyobb bajba is kerülhet Gyárfás Tamás, a sokáig örökös úszóelnöknek tűnő sportvezető és egykori tévés, mint pusztán úszószövetségi trónjának az elvesztése. Mint ahogy arról az Origo is sokszor írt, Gyárfás konfliktusba került a világ egyik legsikeresebb sportolójával, Hosszú Katinkával. A sokszoros világbajnok és olimpiai bajnok úszónőnek nem tetszett, ahogy Gyárfás a szövetség szakmai és pénzügyeit intézi. És nemcsak neki nem. Gyárfás mellett egyetlen komolyabb, aktív sportoló sem állt ki, helyzete tarthatatlanná vált az úszószövetségben, így a székét az utolsó pillanatig két kézzel fogó Gyárfás végül lemondott az elnökségről. Igaz, azóta a nemzetközi úszószövetség egyik vezetőjeként enyhén szólva nem segíti a legjobb magyar úszónőt, de ez egy másik fejezet.

Ha úgy rendezünk olimpiát, mint úszóvilágbajnokságot, abba belerokkan az ország

Ekkora eseményt még nem rendezett Magyarország, gazdasági értelemben is hasznot fog húzni belőle az ország - mondta Orbán Viktor 2015 márciusban. Még nem a budapesti olimpiáról festett ilyen ígéretes képet, hanem a 2017-es vizes (úszó, műugró, vízilabda) világbajnokságról, amit beugróként vállalt be Magyarország.

Gyárfás lemondásának napján újabb 7,2 milliárd forintot kapott a vizes vb

Felélte az általános kormányzati tartalékot a kormány – a rendkívüli helyzetekre félretett százmilliárd forintból az utolsó legnagyobb tételt a vizes világbajnokság újabb kormányzati támogatása jelenti. A FINA megrendezéséhez a kormány a döntés szerint újabb 7,2 milliárd forintot ad. A döntés érdekessége, hogy épp tegnap jelentette be távozását a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás . A tegnapi Magyar Közlönyben összesen 45 milliárd forint sorsáról rendelkezik a kormány, a legnagyobb tételt az Eximbank 28,5 milliárd forintos tőkeemelése jelenti, amelynek a forrása az útfejlesztési keret – valószínűleg a fel nem használt összeget költik el ily módon.

Velünk élő nyolcvanas évek: Gyárfás Tamás portréja

Andy Vajna filmes kormánybiztos, médiacézár és kaszinóguru lehet – a „szaknévsoros” Bodnár György révén – a sokak által keresett közös nevező a fideszes kormányzat és a legújabb úszóbotrány miatt nehéz napokat élő Gyárfás Tamás szövetségi elnök kiterjedt kapcsolatrendszerében.

Kilövési engedély volt Gyárfásra, de már elmúlt

A Hosszú-botrány alatt egyetlen rossz szava nem volt a fideszes vezetésnek Gyárfás Tamásra. Az egész sportágat felkavaró nyilatkozatháború idején támogatással ért fel hallgatás. Az ugyan nem volt titok, hogy a 2017-es vizes világbajnokság szervezése közelebb hozta egymáshoz Orbán Viktort és a Magyar Úszó Szövetség elnökét, a párttagok körében mégis szemet szúrt a jobboldali vezetők semlegessége.

Orbán meghódításával ért révbe Gyárfás Tamás maratoni küzdelme a hatalmas budapesti uszodáért

Hogyan állt össze a valószerűtlen Gyárfás-Orbán-tandem a 2017-es vizes vébéért meg az alkalomra épülő hatalmas uszodáért? Hány ötleten át jutottunk oda, hogy a csodauszoda betette a lábát a legnépszerűbb budapesti strand területére? Hogyan ígért rá folyamatosan saját korábbi ígéreteire az úszóelnök és a kormányfő? A 2017-es budapesti vébé és az uszoda történetében minden benne van, ami egy magyar olimpiarendezés ellen szól.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>