language

Intézmények:

Illés Akadémia Szombathely highlight_off

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Meglepő feladatra kaptak állami támogatást egyes sportklubok

Az Orbán-kormány 2010-es (második) hatalomra kerülése óta egy fiskális szempontból igencsak elhanyagolt területet karolt fel azzal, hogy stratégia ágazattá minősítette a sportot.

Egy magyar focicsapat sikeréhez három dolog kell: pénz, pénz és egy fideszes klubelnök

Ha egy futballcsapat nem simul bele a NER-be, az annyit is ér. A Szombathelyi Haladás története megmutatja, hogyan rendezte át a magyar futballt a Fidesz, és hogy miért toporognak egyhelyben a hazai klubok.

Eltűnt 95 millió forint a Szombathelyi Haladás foci csapatát működtető cég törzstőkéjéből

Mindez azután történt, hogy az önkormányzat megszavazta a 150 millió forintos támogatást.

6 milliárd forint közpénz a magánkézben lévő focisulinak

Az Illés Akadémia fogja üzemeltetni a mellette épülő Nyugat-Dunántúli Labdarúgás Utánpótlás Nevelési Központot. Ez azt jelenti, hogy a magánkézben lévő futballakadémia fejlesztéséhez 6 milliárd forint közpénzzel járult hozzá a kormány.

Sport és politika: Jézuska stadionja

Értelmetlenül nagyra, s a tetejében eleve veszteségesre épített futballstadion keseríti Szombathely életét. A Haladás százmilliós tartozással, rejtélyes eredetű pénzekkel, einstandolt sportcsarnokkal mérgezett sztorijával immár az ellenzéki többségű városvezetésnek kell szembenéznie. Mészáros Lőrinc veje mellett felbukkan a húsz évvel ezelőtti király, Illés Béla is, akihez úgy ragad a pénz, mint annak idején a labda.
Találatok: [6]  Oldalak:   1