language

Akták:

Kisvárdai futball highlight_off

Kulcsszavak:

Kisvárdai futball

Kisvárdai futball

2015-ben a kisvárdai Várda Sport Egyesület  közel tízszer annyi (1,26 milliárd) tao-támogatást kapott, mint 2014-ben.  Seszták Miklós nemzetgazdasági miniszterré válása óta pedig dőlnek az állami támogatások az egyesülethez, valamint stadion és atlétikai centrum is épül a városban.  További két milliárd forintból építik meg a Kisvárdai Sportszállót és Apartmanházat. A közbeszerzést a Penta Industry Kft. nyerte, amely korábban már kapott sporttal kapcsolatos megbízást (mezőkövesdi sportszálló építése, Bibó Szakkollégium felújítása). A kormány tavaly év végi 300 milliárdos átcsoportosításának részeként a város 6,8 milliárd forintot kapott, többek között sportcsarnok, labdarúgócsarnok építésére, úthálózat és parkolók fejlesztésére. 240 milliót pedig Seszták Miklós szavazókörzetében osztottak szét.

 

Fotó: kisvardafc.hu

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

Kiskapuzás nagypályán

Hat év alatt legalább 360 milliárd forintnyi adóbevételről mondott le az állam a látványcsapatsportok javára. A közpénz cél szerinti hasznosulására nincs semmi garancia. Hogyan működik a rendszer?

Seszták és Tállai „hazájában” is a felcsúti modell dívik

Van a frontnak olyan szakasza, ahol nem támadja a kormány Brüsszelt, sőt egyenesen a sport ünnepnapjának nevezte a sportállamtitkárság, hogy az unió hat évig változatlanul hagyta a magyar társaságiadó-kedvezmény rendszerét. A rendszer finanszírozza a stadionépítések többségét, amelyekre már több mint 50 milliárd forintot osztott szét az állam. A tao-pénzeket az állam azonban továbbra sem tartja közpénznek.

A kormánynak ki kell adnia, kihez honnan érkeznek a tao-pénzek

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai, jogerős döntésének értelmében az illetékes minisztériumoknak (Emmi, NGM) 15 napon belül részletesen ki kell adniuk, hogy a kedvezményezettekhez honnan érkeztek a tao-pénzek. Egész pontosan ki kell adni a vonatkozó iratokat (támogatási igazolásokat, azokról szolgáltatott adatokat), hogy abból megállapítható legyen: mely támogatásban részesülő szervezetek mely támogatási időszakokban mely támogatóktól pontosan mekkora összegű támogatásban részesültek.

Aki kapja, marja: Orbán nagy pénzosztása

Az államadósság csökkentése helyett a brutális méretű költekezést választotta a kormány, hogy élénkítse a gazdaságot. Milliárdokat adott a kormányfő hóbortjaira és barátainak, de jutott pénz a tervezési hibák korrigálására is.

Milliárdok sportberuházásokra: Szijjártó városában futsalcsarnok épül, Sesztákéban fedett focipálya

Két újabb, különféle sportcélú fejlesztési beruházásokra vonatkozó kormányhatározat jelent meg Magyar Közlönyben, amelyek alapján összesen csaknem 73 milliárd forintot ad ki az állam. Különösen jól jár Dunakeszi, ahol Szijjártó Péter szeret focizni, és Kisvárda, Seszták Miklós városa. Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez is csorog némi pénz.

Már kétmilliárd forintnál jár a kisvárdai stadion költségvetése, a kivitelező is megvan

Korábban arról volt szó, hogy a létesítmény 1,5 milliárd forintba forintba fog kerülni. A közbeszerzést a Penta Industry Kft. nyerte, a cég 2 milliárd forintért építhet stadiont Kisvárdán.

Így gazdagodnak a miniszterek városai

Nemcsak a kormánytagoknak megy jól a sora, hanem a településeiknek is: legutóbb Seszták Miklós Kisvárdája jutott milliárdos állami támogatáshoz.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>