language

Kulcsszavak:

Intézmények:

Újpest Fc Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Téves információt közölt a Telex: nem adta el az állam a taszári repülőteret az SGF SILU Holdingnak…

…akik az Újpest FC-t sem vették meg – különben minden stimmel

Lecserélték a magyar befektetőket, ma bejelenthetik az Újpest FC eladását

Kínai-magyar pénzből veszik meg belga tulajdonosától az Újpest FC fociklubot, pénteken jelentik be a megállapodást - értesült a Magyar Nemzet klub közeli forrásra hivatkozva. (Frissítés: szombaton jelentették be.) A cégbírósági adatokból az is kiderül, hogy a korábban 7 milliárd forintra becsült üzlet magyar szereplőjének, az SGF Silu Zrt.-nek januárban lecserélődtek a tulajdonosai, 46 százalékos részesedéssel megjelent Kovács Zoltán volt újpesti focista is. Ezt a céget jelölte ki a kormány tavaly a taszári reptér megvásárlására.

Nagy a mozgás a taszári reptér és az Újpest FC környékén

A szóban forgó cégek vezetőinek esetleges politikai vonzalmai nem akadályai a közös üzletnek. A háttérben kínaiak sejlenek fel.

Pápai szájmaszkgyártóknak adta a kormány a taszári repülőteret, az újpesti futballcsapattal bővülhet a portfólió

Németh János és Cseke István elkezdi a repülőtérbizniszt, majd beszállhat a sportüzletbe is. Piaci információk szerint kínai befektető csatlakozhat hozzájuk.

800 millió forintból sem sikerült pályafűtést építeni a Szusza Ferenc Stadionba - kiderült, mi az oka

Nagy botrány kavarog az Újpest és a 800 millió forintból felújított Szusza Ferenc Stadion körül. A létesítmény nem kapta meg a szükséges licencet, hogy ősztől NB I-es mérkőzést lehessen benne játszani. Azonban kiderült, ez egyáltalán nem az Újpest hibája.

Akarnak-e pénzt keresni a magyar futballklubok?

Az állam rengeteg csatornán keresztül csorgat pénzt a profi futballba – nem egyértelmű mi alapján. A klubok gazdasági hátországában nem fair a verseny. A klubokra hirtelen szakadt rengeteg pénz, 7 csapat is milliárdos büdzsével futott tavaly. Az FTC és a Videoton FC a mezőny fölé nőtt – a számokban biztosan. Van egy kis csapat, 5000 fős stadiont avatott tavaly – és 2,2 milliárd támogatást találtunk a cégpapírjaiban. Mutatjuk, melyik NB I-es klub, hogyan teljesített az előző üzleti évében.

Itt a NAV-jelentés: offshore cégek élősködtek az újpesti futballklubon

Az Átlátszó megszerezte annak a NAV vizsgálatnak az anyagát, amelyet az adóhatóság az Újpest Football Club Kft. ügyében folytatott le 2012-ben. A NAV arra a következtetésre jutott, hogy egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózatot hozott létre az Újpest körül, akik színlelt szerződések, fiktív számlák, áfacsalás és más bűncselekmények révén szívták ki a pénzt az állam és az önkormányzat által támogatott sportszervezetből.

Offshore-huliganizmus

A 2005-08 közötti magyar GDP-növekedésnek akár a fele is olyan hitelügyletekből származhatott, mint amelyekre az Újpest finanszírozása körüli botrány irányította a figyelmet. A futballklubot működtető cégből azt követően is százmilliók vándoroltak el, hogy a vállalatot megvásárolta a belga Duchatelet család. A korábbi tulajdonos szerint a vevő tudott ezekről a pénzmozgásokról. Az Újpest jövője bizonytalan, bár politikai szándék valószínűleg lenne a lila-fehérek megmentésére.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>