Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Strigonium Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Háború után konszolidáció: Esztergom a Meggyes- és a Tétényi-korszak után

Esztergom 2015-ben még mindig a Meggyes Tamás polgármestersége idején meghozott döntések és a Tétényi Éva által 2010-ben kezdeményezett adósságrendezés utóhatásait nyögi.Bár sokat javított a város költségvetési helyzetén a kormányzati adósságátvállalás, sorban kerülnek elő újabb és újabb százmilliós csontvázak. Az ősszel megválasztott Fidesz-KDNP hátterű városvezetés a korábbi hagyományoktól teljesen elütő megoldásokkal próbálja visszaadni a város pozitív jövőképét.

Egymilliárd hiánzik a város kasszájából - nem nyúltak a milliós fizetéshez

Esztergom polgármestere kifogásolja, hogy a több mint egymilliárdos helyi költségvetési hiány pótlásának forrásáról nem döntött a legutóbbi, zárt ülésén a képviselő-testület, a város gazdasági társaságainak juttatandó közpénzekről viszont határozott.

MSZP-feljelentés egy "Meggyes-örökség" miatt

Feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja, mert a párt hűtlen kezelést gyanít az esztergomi Strigonium Zrt. által eladott egyik önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség értékesítésével kapcsolatban.

Milliós hűtlen kezelés az esztergomi önkormányzat cégénél?

Gyanúsan kevés, mindössze 10 millió forint nyereséget "ismert be" a városgazgálkodási feladatokat ellátó esztergomi Strigonium Zrt. annak ellenére, hogy kifejezetten nagy jövedelmeket hozó tevékenységekkel foglalkozik. A város vezetője emiatt jogi lépéseket fontolgat a cég ellen.

Tétényi Éva: Esztergom érdeke az új választás

Magyarországon még nem fordult elő, hogy az Országgyűlés feloszlasson egy képviselőtestületet, de Esztergom független polgármestere szerint most éppen ezt kellene tenni. Tétényi Éva azt mondja, a város érdeke lenne az időközi választás, mert Esztergomot minden területen megbénítja a közte és a testület fideszes többsége közötti folyamatos csatározás.

Az esztergomi polgármester ingatlantitkai

Egymást érik a botrányok Esztergomban évek óta, ám azt senki sem tudja: mi a titka Meggyes Tamásnak? Hogy létezik, hogy továbbra is bírja Orbán Viktor feltétlen bizalmát?
Találatok: [6]  Oldalak:   1