language

Akták:

Sys IT / SIS Parking-ügy highlight_off

Sys IT / SIS Parking-ügy

Sys IT / SIS Parking-ügy

2021 nyarán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanújával csapott le Fuzik Zsoltra, illetve a hozzá köthető bűnszervezetre. A nyomozati anyagok szerint Fuzik társaival 19 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat. A hamis számlák a SYS IT Service Kft-nél, illetve több hozzá kapcsolódó vállalatnál keletkeztek. A SYS IT Service 2019-ben nyerte meg a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésére kiírt közbeszerzést, alvállalkozóként pedig olyan cégeket bízott meg, mint a 4iG Nyrt., illetve a T-Systems Magyarország Zrt

A cégcsoport másik tagja, a SIS Parking Kft. 2017 óta több kerület, így Zugló, Újbuda és Józsefváros parkolásának ellenőrzését végezte. Ahogy a 24.hu beszámolt róla, a parkolás üzemeltetése Újbudához hasonlóan Zuglóban is veszteségesen működött – a parkolásból származó bevétel nem tudta fedezni az üzemeltetéssel járó költségeket, illetve az évről évre növekvő, üzemeltető konzorciumnak fizetendő díjat, így 2018-ban már több, mint 200 milliós veszteséget termelt. A cég a SYS IT Service által működtetett számlagyár egyik haszonélvezője, a NAV nyomozása alapján a teljesítés nélküli számlák befogadásával több, mint 175 millió forinttal károsította az államot. A gyanú szerint a SIS Parking Kft. csupán papíron működő cég – a jelentősen túlárazott szolgáltatást alvállalkozóknak szervezték ki, majd lefölözték az extra profitot, ezzel veszteséget termelve a kerületnek

Az ügyészséggel vádalkut kötő Fuzik Zsolt 2022 januárjában kijelentette, összesen több, mint 250 millió kenőpénzzel intézte el, hogy Zuglóban a SIS Parking Kft. nyerje meg a parkolás üzemeltetését. Elmondása szerint az összegen két MSZP-s politikus, Tóth Csaba zuglói önkormányzati képviselő és Horváth Csaba zuglói polgármester osztozkodott. A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása alapján Tóth Csaba tette üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti, emiatt az ügyészség az MSZP-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, melyet az Országgyűlés megszavazott. Fuzik Zsolt további két MSZP-s politikust nevezett meg vesztegetés kapcsán – állítása szerint Molnár Zsolt országgyűlési képviselő 40 millió, Baja Ferenc pedig 30 millió forintot kapott annak fejében, hogy támogatták a SYS IT Service pályázatát a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésére kiírt közbeszerzésen. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Kiszállt az ügyészség az újbudai önkormányzathoz, nyomozói parkolási dokumentumokat vittek el

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozói ma dokumentumokat, és elektronikus adatokat vesznek át Újbuda Önkormányzatának munkatársaitól, a SIS Parking Kft. korábbi szerződéséhez és szolgáltatásaihoz kapcsolódóan - közölte a kerületi önkormányzat.

Egyre több a bizonyíték, hogy legalább három kerületben bűnszervezet üzemeltethette a parkolást

Ugyan a hatóságok nem törték magukat, hogy megtisztítsák a legendásan rossz hírű üzletágat, akaratukon kívül mégis beleszaladtak a parkolási vállalkozókba. 2021. június 15-én országszerte nyolcvan helyen csaptak le a NAV-osok egy feltételezett bűnszervezetre, amely után már két éve nyomoztak. Ez volt az ominózus Fuzik Zsolt-féle számlagyáras ügy, amit sorozatban mutatunk be a 444-en.

A Vodafone új tulajdonosáig érnek az utóbbi évek egyik legfurcsább bűnügyének szálai

2022 legnagyobb és legmeglepőbb állami üzlete volt, amikor a kormány bejelentette, hogy az állami megbízásokkal feldagasztott, Mészáros Lőrinc cégbirodalmából kinőtt 4iG-vel együtt a magyar állam megvásárolja a Vodafone magyarországi vállalatát. Idén év elején le is zárult az üzlet, összesen 660 milliárd forint mozdult meg.

Vodafone-tranzakció: Rejtély rejtély hátán

Vajon hogyan lesz egy átlagos magáncégből Magyarország egyik legnagyobb, legbefolyásosabb vállalata? Ennek megértéséhez érdemes elmerülni a NER bugyraiban, az állami vagyon feltételezhető átjátszásának rejtelmeiben. A különféle tranzakciók átlathatatlanok ugyan, de az állam és személyesen Orbán Viktor ahhoz is minden segítséget megadott, hogy a folyamatokat eleve ne is lehessen tisztán látni.

Az ügyfeleket egy ablaktalan helyiségben fogadták, aminek az álpadlójába volt rejtve a széf

A BKV egykori informatikai igazgatóját és társait bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Az ügyben olyan óriásoknál tartottak házkutatást, mint a T-Systems, a 4IG és az Antenna Hungária. De az adócsalás csak a hab volt a tortán. A számlagyár mögött kiterjedt korrupciós hálózat sejlik fel. Valami nem kerek a szocialisták elleni korrupciós vádakkal.

Számlagyár: a korrupció egyes informatikai projekteknél már nem is versenyelőny, hanem alapelvárás

Ha kimaradsz a rendszerből, tiszta maradsz, csak éppen megrekedsz a kisebb informatikai megbízásoknál, a lakossági és a kisvállalati ügyfeleknél. Ha a nagyok között szeretnél focizni, akkor benne kell lenni a korrupciós mechanizmusokban, vagy legalábbis cinkosan félre kell nézni, állítják szereplők. Miért és hogyan működhetett a hatalmas szigetszentmiklósi számlagyár ennyire kiterjedten? Hatalmas költségvetési károkat okozó, rendkívül kiterjedt számlagyárat leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Mint arról a Telex is részletes cikkben számolt be, ez az az ügy, amelyben 2021. június 15-én nyomozók jelentek meg olyan jól ismert hazai informatikai cégeknél is, mint a T-Systems Magyarország Zrt., a 4iG Nyrt., az állami Antenna Hungária Zrt., a BKV informatikai szolgáltatójaként elhíresült Sys IT Services Kft.

Azt hitték, piti csalók után nyomoznak, de váratlanul belefutottak a Nagymesterbe

Az elmúlt hetekben sorban jelennek meg a hírek szocialista politikusok lefizetéséről egy kihallgatási jegyzőkönyv alapján. Erről Fuzik Zsolt vallott, aki a vádak szerint bűnszervezetet irányított. Az ügy sokkal többről szól a tízmilliós kenőpénzeknél, de még a BKV-s és parkolási ügyeknél is: nemzeti nagyvállalatok is érintettek. Cikksorozatunkban bemutatjuk a budai HillSide Irodaházból irányított szervezet működését és a társaság legfontosabb figuráit.

Baja Ferenc is szerepel Fuzik Zsolt vallomásában - a Táncsics Alapítvány elnöke határozottan cáfolja Fuzik állításait

Fuzik Zsolt vádalku keretében tett gyanúsítotti vallomásában azt állítja, hogy Baja Ferencen, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnökén keresztül lépett kapcsolatba Molnár Zsolttal – derül ki az atv.hu birtokába jutott vallomásból. Fuzik azt is állítja, Baja Ferenc maga is kért tőle 30 millió forintot. Baja Ferenc az atv.hu-nak kategorikusan cáfolta állítólagos érintettségét. Mint mondta: sem egyetlen forintot, se más kedvezményt nem fogadott el, nem kért és nem kapott Fuziktól, viszont arra büszke, hogy a Fuzik Zsolt nevével fémjelzett cég tevékenységét mindig bírálta, bírálja és bírálni is fogja.

Vallomás: Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia parkban

Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt is kapott vesztegetési pénzeket Fuzik Zsolttól – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvből. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia parkban.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>